Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP rebutja valorar la proposta d'acord de Junts pel Sí i emplaça a la seva assemblea

Els diputats de la CUP Benet Salellas, Anna Gabriel i Antonio Baños

Oriol Solé Altimira

La CUP ha evitat aquesta dimarts valorar la proposta d'acord de Junts pel Sí i ha emplaçat a l'assemblea convocada per aquest diumenge per pronunciar-s'hi de forma definitiva. El diputat de la CUP, Albert Botran, ha dit que no corresponia al grup parlamentari cupaire, que ha comparegut al complet al Parlament, emetre “valoracions polítiques” sobre l'última oferta de Junts pel Sí.

Botran ha explicat que el document de Junts pel Sí “emana” de la llista unitària independentista, i que la CUP “s'ha limitat a demanar més concreció” en algunes mesures. El diputat ha volgut deixar clar que el procés de converses entre els dos grups no s'ha guiat per un mercadeig entre mesures que volia adoptar la CUP a canvi dels seus vots per la investidura.

En el document presentat aquest dimarts, Junts pel Sí no ha proposat que ATLL, la major privatització de la història de la Generalitat, torni a ser pública, tal com exigia la CUP. No obstant, un dels plantejaments dels cupaires que Junts pel Sí ha assumit en part és el de deixar en suspens el Pla Director Urbanístic de BCN World, el macroprojecte d'oci i casinos que ja estava desinflat després de que alguns inversors haguessin fet marxa enrere.

Respecte l'assemblea de diumenge, Botran ha emplaçat a una roda de premsa aquest dimecres per explicar-ne el funcionament. Tot i això ha avançat que el grup parlamentari de la CUP no votarà la proposta d'acord a l'assemblea convocada per aquest diumenge a Girona.

Etiquetas
stats