Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge cita a declarar com a investigats per desobediència sis regidors de Badalona

Els regidors de l'Ajuntament de Badalona

elDiario.es Catalunya

Segueix la investigació judicial contra els regidors de Badalona per obrir l'ajuntament el passat 12 d'octubre malgrat l'ordre que els hi prohibia. El magistrat del jutjat d'instrucció 4 de Badalona ha citat a declarar com a investigats –antics imputats– sis regidors de l'equip de govern de la tercera ciutat de Catalunya per un presumpte delicte de desobediència. El jutge prossegueix així amb la denúncia que va interposar el PP de Badalona el mateix 12-O.

En concret, el magistrat ha citat a declarar pel 25 d'octubre el primer tinent d'alcalde de Badalona, Oriol Lladó (ERC); el tercer tinent d'alcalde, Jose Téllez (Guanyem Badalona, candidatura que agrupava la CUP i a Podem); i la regidora Agnès Rotger (ERC). Pel 26 d'octubre estan citats la quarta tinent d'alcaldia, Eulàlia Sabater (Guanyem); i els també regidors Fàtima Taleb i Francesc Duran, de la mateixa candidatura.

Els sis regidors investigats no van fer cas del tancament de les dependències municipals que el jutge va ordenar el dimarts 10 d'octubre. El magistrat va entendre que obrir pel 12-O perjudicava a l'interès general i la “llibertat ideològica” dels funcionaris. No obstant això, el dia de la Hispanitat els regidors van obrir les portes de les oficines municipals. En un article publicat a Catalunya Plural, però, Jose Téllez assegurava que la decisió de funcionar el 12-O no era en rebuig a l'“espanyolitat” de la data sinó al que representa.

Etiquetas
stats