eldiario.es

Menú

CATALUNYA

La poesia de Carilda Oliver Labra 'cubanitza' Girona

més de 50 artistes interpretaran temes inspirats en l’obra de l'artista cubana, amb antecedents catalans per part de mare i que, als 90 anys segueix en actiu a la seva residència de Matanzas

- PUBLICIDAD -
Carilda Oliver Labra, en la imagen del cartel del festival.

Carilda Oliver Labra, en la imagen del cartel del festival.

Els organitzadors del sisè festival d’art independent Pepe Sales dediquen l’edició d’aquest any a la poetessa cubana Carilda Oliver Labra, coneguda com La novia de Cuba. El Centre Cultural La Mercè de Girona acull la inauguració del festival (dimecres 23 a les 20 hores) que engloba exposicions, conferències, cinema, instal.lacions, concerts i un petit giny gastronòmic a càrrec de la prestigiosa coctelera cubana Sairis Hidalgo. En la festa de cloenda (dimarts 29 a les 20 hores), més de 50 artistes interpretaran temes inspirats en l’obra de Carilda Oliver Labra, amb antecedents catalans per part de mare i que, als 90 anys segueix en actiu a la seva residència de Matanzas. El programa inclou també una mostra de curtmetratges inèdits inspirats en l’autora a càrrec de realitzadors com Isaki Lacuesta i Albert Serra.

Segons els organitzadors, Consol Ribas i Lluís Llamas, la poetessa cubana “simbolitza la defensa de la sensualitat femenina, la lluita per la igualtat i la llibertat de pensament”. “Com altres intel·lectuals cubans, ella també va ser postergada pel règim durant 40 anys”, recorda Llamas. “El festival és multidisciplinari, una revisió de la seva obra, un homenatge a una de les icones de la literatura llatinoamericana. Com sempre intentem fer una barreja estimulant perquè tots els col·laboradors acabin estimant el personatge”, conclouen.  Totes les activitats del Festival tenen l’aforament limitat i l’entrada és gratuïta.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha