Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

La CCMA pretén eixugar amb més retallades els 27 milions dels dèficits acumulats de TV3 i Catalunya Ràdio

Brauli Duart, al centre, president de la CCMA

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La direcció de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) pretén reduir en 27 milions d’euros el seu dèficit acumulat des de l’any 2008, que afecta a TV3 i Catalunya Ràdio. La part més important d’aquesta retallada hauria de sortir de reduccions salarials, segons ha comunicat Brauli Duart, president de l’ens, a les meses negociadores dels respectius convenis.

En el concepte dèficit de 2013 forçosament s’hi han d’incloure partides procedents d’anys anteriors que es van arrossegant d’exercici en exercici. Per exemple, l’any 2012 es va tancar amb un desfasament de 7,5 milions. El 2010 la xifra del dèficit va ser de 7,1 milions. Tot plegat després que l’any 2008 la Generalitat es fes càrrec del deute històric dels canals de ràdio i televisió públics, que en aquell moment era de 1.047 milions. La condició per fer-ho va ser que a partir d’aquell any no es generaria més dèficit, cosa que no ha estat possible per la reducció de les aportacions públiques i per la dràstica caiguda dels ingressos de publicitat.

D’acord amb aquest posicionament, Duart no ha fixat encara quina part del deute procedent de l’acumulació de dèficits hauria de quedar saldat per les retallades salarials. El que sí que ha deixat anar és la seva intenció de tenir l’acord tancat abans de finalitzar el gener. També ha insistit sense entrar-hi més a fons en la idea d’assimilar l’estructura salarial dels treballadors dels mitjans públics amb els de la sanitat catalana.

Davant la posició empresarial els sindicats han respost recordant que una part del desfasament és fruit també de la despesa causada per la darrera reducció de personal aplicada per la Generalitat, a la qual cal sumar la rebaixa de les aportacions públiques i la caiguda de la publicitat. Amés, els treballadors dels mitjans públics han reduït ja els seus salaris i han vist com s'incrementava la feina a realitzar sense la corresponent retribució. Per tant, s’han negat a acceptar noves retallades. En aquest sentit han indicat que no es negociarà cap més rebaixa del sou base ni de l’antiguitat.

Noves vagues parcials

Contra la posició patronal, els representants dels treballadors consideren impossible arribar a un acord satisfactori en el conveni abans del 31 de gener, per la qual cosa advoquen per allargar la vigència de l’actual acord. Tanmateix, com la trobada no era oficial, s’ha quedat per una reunió posterior per oficialitzar les postures.

El que sí que s’ha fet oficial és una nova tanda de vagues parcials que coincidiran amb l’inici dels nous telediaris, els dies 16 i 17 de gener. En el primer cas de 21 a 21,30 hores i en el segon de 14,15 a 14,45 hores. Aquestes vagues segueixen la sèrie iniciada amb l’aturada de la nit de nadal que va impedir la retransmissió del discurs del rei espanyol per la televisió catalana.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats