eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Els treballadors de Basi accepten un ERO que suposa 103 acomiadaments

L'empresa que confecciona a Espanya productes de Lacoste plantejava inicialment 118 baixes

Polèmica entre sindicats per la forma con es va negociar l'acord en la recta final de les converses

- PUBLICIDAD -

Els treballadors de la tèxtil Basi, l'empresa que produeix i comercialitza la marca Lacoste a Espanya des de l'any 1962 van aprovar divendres, 3 de maig, per 176 vots a favor i 13 en contra l'acord al que van arribar el comitè d'empresa i la direcció de la societat.

El pacte suposa l'acomiadament de 103 treballadors, cosa que suposa reduir la xifra inicial que de 118 baixes dels 495 empleats que té la societat amb instal.lacions a Badalona i Barberà del Vallès. Cal dir que del total de baixes 44 es produiran amb prejubilacions, una proposta que l'empresa no contemplava inicialment, altres punts pactats són indemnitzacions de 34 dies per any treballat amb un límit màxim de 24 mensualitats.

Dels sindicats presents a l'empresa, CGT s'ha negat a firmar l'acord, perquè considera que no s'ha respectat el mecanisme normal de negociació, atès que en la darrera sessió els membres del comitè d'empresa van ser substituïts per assessors sindicals, condició imposada per l'empresa per tancar un pacte.

L'empresa farà públics la setmana vinent els noms dels treballadors que acomiadarà. Això no obstant, els que decideixin prejubilar-se substituiran als que formin part de la llista que elaborarà la societat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha