Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Els alcaldes d'ICV llancen un manifest per reclamar l'acord entre Podemos i IU

Líders d'ICV durant la seva Assemblea General

elDiario.es Catalunya

Els alcaldes d'ICV-EUiA han impulsat un manifest en què reclamen a Podemos i IU que arribin a un acord per anar junts a les eleccions generals del 26 de juny. El manifest, signat pels alcaldes de Castelldefels, Montornès del Vallès i de Sant Feliu de Llobregat, reclama directament als líders dels dos partits, Pablo Iglesias i Alberto Garzón, que “aparquin els seus matisos particulars” per aconseguir una candidatura conjunta que pugui “acabar amb les polítiques antipopulars del PP i amb les vacil·lacions del PSOE per fer-hi front”.

El manifest s'emmarca en la tasca que està realitzant ICV per facilitar l'acord entre les dues formacions a nivell estatal, després que la confluència entre diferents sensibilitats de les esquerres catalanes es donés a Catalunya les ultimes eleccions, sota la candidatura d'En Comú Podem. Els alcaldes ecosocialistes consideren que cal “un projecte polític nou, que prioritzi la defensa dels interessos dels ciutadans” i que sigui capaç de tenir alhora “capacitat de lluita i de govern”.

Per fer aquest nou projecte polític, els alcaldes posen l'exemple de les confluències que ja s'han fet Galícia o País Valencià. Ara consideren que aquestes unions haurien donar-se a nivell de tot Espanya. “Volem veure aquest canvi total de prioritats, de valors, d'emocions, de futur”, asseguren.

El manifest critica també el paper jugat pel PSOE i el seu pacte amb Ciudadanos. “Quan el PSOE no vol reconèixer i posar en valor la força conjunta de l'electorat de Podemos, les confluències i IU, que numèricament el supera, i ho fia tot a un acord que li supedita a Ciudadanos, mostra la seva incapacitat per fer un projecte polític nou i d'ampli suport popular, capaç de trencar amb la involució econòmica, democràtica i social que han provocat els governs del PP ”, consideren els alcaldes.

El text del manifest ha estat subscrit per tots els alcaldes d'ICV-EUiA: el de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José; l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López; i el de Montornès del Vallès, José Antonio Montero. Des de la formació ecosocialista s'indica que el manifest està obert a qualsevol persona que vulgui sumar-se i signa'l, i criden “al conjunt de les militàncies d'ambdues organitzacions” per reclamar-los que “treballin amb alegria i convicció per la victòria en aquestes eleccions”. “L'hegemonia social i electoral s'ha de construir a les urnes i consolidar-se en la vida diària, tant en la vida interna dels partits com en l'activitat política al carrer i a les institucions”, conclouen.

Etiquetas
stats