Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

ERC guanyaria les eleccions generals a Catalunya, segons el CEO

El tàndem d'ERC per les eleccions generals està format per Gabriel Rufián i Joan Tardà

elDiario.es Catalunya

ERC tornaria a superar a Convergència en les pròximes eleccions generals, tal com va passar en les passades europees, quan tots dos partits es van presentar per separat. Segons l'últim sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió, pertanyent a la Generalitat, el sorpasso dels republicans es consumaria per la mínima, ja que la llista que lidera Gabriel Rufián obtindria entre 9 i 11 escons i un 17,9% del vot, mentre que Democràcia i Llibertat, la marca amb la qual concorre el candidat de CDC, Francesc Homs, obtindria 9 o 10 seients i un 17,5%.

En tercera posició quedaria Ciutadans, la força d'orígen català que ha emergit com a tercer actor estatal segons les enquestes. La llista liderada per Juan Carlos Girauta obtindria entre 8 i 9 escons, els mateixos als quals aspira el PSC, que quedaria una mica per sota dels taronges en intenció de vot, del 16,6% de Ciutadans al 16,2% dels de Carme Chacón. Tot i la victòria de Rivera enfront dels seus competidors del PSC, els socialistes retallarien en les eleccions estatal la important diferència que Ciutadans els va treure en les passades eleccions al Parlament.

A la part baixa de la taula, el CEO pronostica entre 5 i 6 diputats per a Comú Podem, la candidatura conjunta de Podem, ICV-EUiA i Barcelona en Comú i liderada per Xavier Domènech, que quedaria amb un 14% sobre el total. Finalment, el PP quedaria amb 5 representants i un 12,8%, cosa que els situaria com el partit menys votat a Catalunya.

stats