Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC es refugia en l'augment de regidors independentistes

Junqueras i Bosch.

Mar Barberà

“Sou la gent del Sí! Gràcies a tots vosaltres hem arribat fins aquí. Sou molt grans!” proclamava Alfred Bosch, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona a les onze y deu minuts quan entrava a la sala de prensa del Born Centre Cultural.

ERC, “el partit del triplet: igualtat, honestedat i capital d’estat” ha centrat la seva campanya en aquests tres eixos. ERC ha mantingut viu el procés demanant el vot del SÍ. Venien de guanyar, tot just fa un any, les eleccions europees, amb un 23,6% dels vots enfront del 21,4% de CiU, que es va mantenir en la segona posició i d’un PSC que es va enfonsar, va passar de primera a tercera força, amb un 14,2% dels vots.

En aquesta campanya municipal, però, ERC aspirava a ser la tercera força i, al llarg de la campanya, Bosch s’ha vist eclipsat per la polarització de l’actual alcalde, Xavier Trias, de CIU, i Ada Colau, candidata de Barcelona En Comú, fins a acabar amb cinc regidors, tres mes que els actuals però lluny de les seves expectatives inicials.

A dos quarts de nou i cinc minuts del vespre, han comparegut a la sala de premsa del Born Centre CC, on es trobaven aplegatsalguns pocs militants d’ERC, els dos caps de campanya, nacional i local, Josep González Cambray i Lluís Salvador. Han destacat l’increment de participació d’aquesta jornada electoral. “Pel que fa a Barcelona ciutat, valorem molt positivament l’increment de participació d’afluència a les urnes, estem pràcticament a vuit punts”, ha dit Josep González Cambray.

L’ambient ha estat contingut mentre es seguien els escrutinis, amb inquietud, per conèixer els resultats definitius. No ha estat fins uns minuts abans hagi aparegut Alfred Bosch quan els militants s’ha començat a congregar i l’entusiasme ha esclatat amb forts aplaudiments entre crits “d’i- inde-”d’i-inde-independència“. Bosch ha rebut fortes ovacions quan ha parlat de les forces del sí. ”Per nosaltres és molt important perquè hem quatriplicat els regidors d’independentistes. De dos a vuit regidors“. I ha aprofitat per felicitar la CUP per la seva entrada a l’ajuntament, ”parlarem i ens entendrem“, ha dit Bosch qui ha tornat a centrar el seu discurs en els tres eixos de la campanya. ”Mantindrem i defensarem la igualtat, l’honradesa i la capital d’estat. No renunciarem a cap d’ells“ i referent a la igualtat, ha dit Bosch, ”farem el possible per tenir una sola Barcelona que ha de ser igual per tothom“.

ERC es situa com a quarta força, amb 76.988 vots per darrere de C’s que n’ha obtingut 77.279, ambdós amb cinc escons.

A les dotze menys deu minuts Oriol Junqueras arriba al Born CC, provinent del seu poble, Sant Vicenç dels Horts, entre crits de “president, president”, Junqueras, s’ha mostrat satisfet amb els resultats. “Som pràcticament tercera força a Barcelona i som la segona força en nombre de regidors en el conjunt de l'àrea metropolitana”, ha dit. Junquerasha qualificat d’extraordinaris aquests resultats. “A fe de Déu que hem complert amb el nostre objectiu d'irrompre amb força a l'àrea metropolitana”.

Tot i que l’ambient al Born sembla que ha costat d’arrencar al llarg de la tarda, les felicitacions i celebracions han continuat fins ben entrada la mitjanit.

Etiquetas
stats