Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia sol·licita la imputació del Barça per un delicte fiscal en el fitxatge de Neymar

Neymar, en un entrenament amb el Barça.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat al jutge Pablo Ruz que imputi al el Barça, com a persona jurídica, per un delicte fiscal en el fitxatge del davanter brasiler Neymar.

La Fiscalia atribueix a la societat un delicte contra la Hisenda Pública comès en la compra de Neymar per les transaccions econòmiques que el club va realitzar, basades en “contractes simulats ” que, sospiten, no responen a la realitat. La Fiscalia creu que el club ha defraudat 9,1 milions d'euros i no n’ha tributat un total de 37,9, corresponents als exercicis de 2011 i 2013.

El jutge Ruz ja va admetre una querella presentada contra l'ara expresident del club, Sandro Rosell, per un delicte d'apropiació indeguda en la modalitat de distracció en el fitxatge del jugador brasiler, a l’entendre que es va poder produir “una simulació de contractes”.

Rosell va dimitir després que el jutge Ruz admetés a tràmit la querella presentada per un soci del club que denunciava que el desviament de 40 milions d’euros en l’operació de fitxatge del davanter.

Com a conseqüència d’aquella crisi institucional, el club va fer públiques les xifres de la contractació del futbolista i va confirmar que acabarà costant al Barcelona 86 milions, incloent-hi diverses partides a l’empresa de la família del jugador i l’obligada comissió que es paga cada temporada al seu representant, que és també el seu pare.

Etiquetas
stats