Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern assegura que les concessions de JxSí a la CUP van quedar fora del pacte d'investidura

La portaveu del Govern, Neus Munté, en roda de premsa després del Consell Executiu

Arturo Puente

Pel Govern català el pacte subscrit per Junts pel Sí i la CUP per aconseguir la investidura de Carles Puigdemont no inclou l'últim pla de govern negociat entre les dues formacions que incloïa aspectes com el pla de xoc, paralitzar grans projectes com el Barcelona World i una full de ruta de 18 mesos cap a la independència. Així ho ha donat a entendre aquest dimarts la consellera portaveu del Govern, Neus Munté, que ha assegurat que “l'acord amb la CUP té quatre punts, no entra en tant detall”, referint-se al concís document signat entre tots dos per garantir l'estabilitat parlamentària de l'Executiu.

Segons la portaveu del Govern, l'acord són els 4 punts signats el dia 9 de gener, però no les 61 pàgines del preacord a què havien arribat el mes anterior, i ha subratllat que aquest va ser signat “amb la CUP, no amb un corrent de la CUP”, en relació al desig expressat aquest dilluns per l'organització Endavant de fer una “revisió crítica de l'acord”, que deixaria algunes de les seves clàusules en paper mullat.

El Govern ha respost contundent a les preguntes sobre el futur del Barcelona World per assegurar que segueix endavant, en contra del que conté en el detallat pla de govern de 61 pàgines que Junts pel Sí va oferir a la CUP com a última oferta per aconseguir l'acord el passat desembre. En aquella proposta, que havia estat negociada en quatre taules temàtiques per les dues formacions, s'incloïa un pla de xoc de 270 milions d'euros, un pla per arribar a la independència en 18 mesos garantint la seguretat jurídica o el compromís de paralitzar les vendes d'actius immobiliaris. També s'acceptaven les demandes de la CUP de deixar el pla urbanístic en suspens fins a arribar a un acord per consens.

Per a l'executiu, per tant, el projecte del Barcelona World no està paralitzat, sinó que continua “plenament vigent”. El president Puigdemont havia defensat el mateix plantejament en la sessió de control de la setmana passada, quan va assegurar que el Barcelona World no era “ni molt menys un projecte mort”. Malgrat això, l'oposició sostinguda d'ERC contra el projecte avança, almenys, un replantejament de l'operació.

La portaveu ha assegurat a més que aquest pacte obliga els cupaires a aprovar els pressupostos. “L'acord amb la CUP parla de l'estabilitat parlamentària, i aquesta passa per l'aprovació dels pressupostos”, ha explicat, una posició que des de la setmana passada havia estat també defensada pel mateix Artur Mas i dilluns per la portaveu de Convergència, Marta Pascual.

Etiquetas
stats