Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta assegura que Colau li ha donat la seva paraula que no se saltarà la llei l'1-O

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta

elDiario.es Catalunya

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau li ha comunicat que l'Ajuntament “no se saltarà la llei” el proper 1 d'octubre, data prevista per a la celebració del referèndum d'independència. Iceta diu que “no dubta” de la paraula de Colau perquè “entre altres coses, un alcalde el que vol és seguir sent alcalde” i que “si tinguéssim dubtes, no podríem governar junts”.

El PSC, que comparteix el govern amb Barcelona en comú, ha mantingut converses amb Ada Colau que, segons Iceta, li ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona no se saltarà la llei amb la celebració de l'1-O. Iceta ha evitat anticipar si el PSC abandonaria el govern de la ciutat si Colau impliqués a l'ajuntament en la celebració del referèndum o cedís espais municipals per a la votació.

El passat mes de juny el ple de l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar una proposició del PP perquè l'Ajuntament de Barcelona es negués a “prestar mitjans i personal” per a l'1-O. En aquella votació, el PSC va votar junt a Ciutadans a favor de la moció dels populars, mentre que BComú es va sumar als independentistes.

“Cap ajuntament del PSC es saltarà la llei”

Així mateix, el primer secretari del PSC ha afirmat amb rotunditat que “cap electe socialista ni cap ajuntament del PSC es saltarà la llei” l'1-O. Iceta ha refusat aclarir si el partit sancionarà qualsevol regidor o alcalde socialista si cedís espais municipals per al referèndum. Únicament ha dit que “si fos sancionat per la justícia, el substituirem”.

El líder socialista opina que “estem davant d'un fracàs anunciat” en el referèndum de l'1 d'octubre, perquè “el referèndum a què es van comprometre no es produirà i no hi haurà referèndum efectiu, amb garanties i vinculant”. Després d'això, Iceta ha assegurat que si un cop es convoqui el referèndum “el Tribunal Constitucional el declara il·legal i algú s'obstina a celebrar-ho igualment, és obvi que pot incórrer en responsabilitats i tindrà un problema”, ha apuntat sobre aquesta qüestió.

“En un país democràtic hi ha lleis i els que es les salten corren risc que la justícia els persegueixi penalment”, ha assegurat el primer secretari dels socialistes catalans.

Etiquetas
stats