Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional cita el candidat d'Unió en la investigació a Jordi Pujol Junior

Ramon Espadaler, candidat d'Unió Democràtica per al 27-S

elDiario.es Catalunya

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar com a testimoni el pròxim dia 18 de setembre, en plena campanya electoral de les eleccions al Parlament, l'exconseller i candidat d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, dins de la investigació del patrimoni i el presumpte pagament de comissions a canvi d'adjudicació d'obra pública al primogènit dels Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, conegut com Júnior.

En una interlocutòria, el jutge considera, en contra del criteri de la Fiscalia, “pertinent, necessària i proporcionada” per a la investigació la citació d'Espadaler. Espadaler està citat com a testimoni pel seu càrrec de conseller de Medi Ambient de la Generalitat en l'últim govern de Jordi Pujol. També està citat com a testimoni el seu successor en el càrrec, Salvador Milà, d'ICV, que va ser conseller de Medi Ambient en el primer govern del tripartit.

La compareixença d'ambdós càrrecs l'han demanat els empresaris imputats Gustavo Buesa i Josep Mayola. El mateix dia 18, el jutge cita així mateix, en qualitat d'imputat, l'empresari i exdirectiu del FC Barcelona Jaume Ferrer Graupera, en entendre que dues empreses de la seva propietat “van poder eventualment intervenir” en operacions sospitoses relacionades amb el fill de l'expresident català. En qualitat de testimoni també ha emplaçat el conseller delegat d'Enagas, Marcelino Oreja Argurua, en una interlocutòria en què rebutja aixecar la imputació als empresaris Carles Sumarroca Claverol i Carles Sumarroca Coixet.

Etiquetas
stats