Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Manuel Bustos abandona la política

Manuel Bustos.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El cas Mercuri, de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Sabadell, va portar Manuel Bustos a renunciar a l'alcaldia de la ciutat. Ara el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que va esclatar la setmana passada, ha provocat que aquest històric del PSC hagi abandonat la resta de càrrecs que mantenia a les institucions: una regidoria al consistori vallesà i una acta de diputat a la Diputació de Barcelona.

“Pensant en el bé col·lectiu, i amb voluntat de no perjudicar els companys i companyes del PSC ni de les altres formacions polítiques, vull manifestar que he pres la decisió de desvincular-me totalment de l'activitat política i, per tant, renunciar a tots els meus càrrecs institucionals”, ha anunciat Bustos al seu Facebook.

En una extensa carta, l'exalcalde sabadellenc ha expressat que ell i la seva família han arribat al límit, després de dos anys des que va trascendir la instrucció del cas Mercuri. Bustos ha reiterat que espera celeritat per part de la justícia amb l'esperança de que es desimputi a tots els implicats.

Sobre el cas de les dietes en forma de sous encoberts que, segons el jutge, es van repartir a 44 alcaldes per part de la FMC, durant l'època en què Bustos n'era el president, ha afirmat: “En cap cas eren sobresous encoberts; tots hem cobrat per la feina feta i declarant-ho a Hisenda”. Bustos ha titllat de “demagògia”, les informacions publicades pels mitjans de comunicació, i ha assegurat que els alcaldes “cobraven per la feina que portaven a terme”.

“Exercici rere exercici, els òrgans de govern de l’entitat van aprovar i liquidar una partida pressupostària que, per raó de la dedicació, va poder conceptuar-se de forma jurídicament poc precisa, però en cap cas es tracta de pagaments 'sense causa' i desvinculats de l’objecte i finalitat de la Federació”, ha declarat

Bustos està imputat actualment pel cas Mercuri per presumpta malversació de fons públics i tràfic d'influències.

Etiquetas
stats