Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'assemblea de la CUP sobre la investidura de Mas acaba en un empat a 1.515 vots

Assemblea nacional extraordinària de la CUP a Sabadell per decidir sobre la investidura de Mas

Arturo Puente

L'última votació de l'assemblea nacional extraordinària de la CUP per resoldre la seva posició sobre la investidura d'Artur Mas ha acabat en empat. 1.515 militants han votat a favor de la investidura mentre que 1.515 han votat en contra. Després de l'inesperat resultat, l'organització ha anunciat que reunirà el proper 2 de gener el seu Consell Polític i el seu grup d'acció parlamentària per decidir com procedir.

Durant la setmana vinent es tornarà a les assemblees territorials i, dissabte, la decisió final es prendrà en un organisme que inclou el Consell Polític i el grup d'acció parlamentària. El Consell Polític està format per representants de les territorials, mentre que el grup d'acció parlamentària conté a representants de les organitzacions externes a la CUP que formen part de la candidatura, a més del Secretariat Nacional. Les territorials designaran entre 3 i 6 persones, fins a formar dos terços del grup total, mentre que el Consell Politic formarà el terç restant.

Els camins que li queden ara a la CUP per interpretar aquest resultat poden ser diversos, incloent donar llibertat de vot als seus diputats o convocar una nova assemblea. L'“empat constant” amb el qual sovint s'han descrit els equilibris interns dins de la candidatura de l'esquerra independentista s'han materialitzat aquest diumenge en els vots dels seus militants, segons el recompte facilitat per l'organització. Tot i que les tres rondes de votació han estat molt igualades, les possibilitats que ocorregués un empat exacte eren escasses.

Els militants i simpatitzants de la CUP havien rebutjat tant en la primera com en la segona ronda la investidura d'Artur Mas. El 'no' al pacte s'ha imposat per la mínima, 47,14% votants a favor de l'opció B contra 45,17% de l'A a la primera i 48,71% contra 49,70% a la segona. La tercera ronda, per tant, decidia la postura final sobre la investidura de Mas.

Les quatre opcions plantejades eren: (A) acceptar la presidència de Mas i el preacord assolit amb JxS, (B), rebutjar la investidura de Mas i seguir negociant una presidència de consens, (C) acceptar la presidència a Mas però rebutjar el preacord o (D) rebutjar la investidura i abstenir-se en la votació.

2.988 persones, segons el cens a les 13h de l'organització, han començat a votar poc després de l'una de la tarda. A la primera ronda, la militància votava per la seva opció preferida de les quatre, i es descartava la menys votada, que ha resultat la qual preveia una abstenció dels 10 diputats de la candidatura. A la segona ronda, en què han votat uns 70 militants més que estaven prèviament inscrits, l'opció menys votada ha estat la C, que optava per donar un sí a la investidura però un no al pacte de governabilitat.

Abans de la primera ronda, l'assemblea de la CUP havia decidit el format de les votacions. Els assistents s'han decantat per votar amb urnes, en ser reclamat així pel 42% d'ells -és una mesura automàtica si ho demana més del 25%-. Després de la decisió han començat els parlaments, on ha quedat reflectida la divisió de plantejaments amb què l'organització encara aquesta assemblea.

Etiquetas
stats