Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El Parlament aprovarà la resolució del dret a decidir a iniciativa del PSC

El Parlament aprovarà la resolució del dret a decidir presentada per el PSC.

EFE

Barcelona —

0

El ple del Parlament català aprovarà aquest migdia, a iniciativa del PSC i amb una àmplia majoria, una proposta de resolució a favor d'exercir el dret a decidir a Catalunya a través d'una consulta pactada prèviament amb el Govern central.

Aquesta resolució podria sumar més de cent diputats, ja que tindrà l'aval de CiU, ERC i ICV-EUiA, a més del PSC, mentre que només els diputats del PP Català i Ciutadans la rebutgen. Els tres diputats de la CUP s'abstindran.

D'aquesta manera, la proposta de resolució del PSC obtindrà el suport de més de dos terços de la cambra catalana (135 escons), fet que suposa un consens més ampli del que va obtenir la recent declaració sobiranista, que va ser recolzada per CiU, ERC i ICV-EUiA.

Aquesta declaració, que assegurava que Catalunya és un subjecte polític i sobirà -el que va ser rebutjat pel PSC- ha estat recentment recorreguda pel Govern central davant el Tribunal Constitucional.

El text que serà aprovat avui és gairebé idèntic al que va proposar CiU i van votar tots els partits catalans fa dues setmanes al Congrés, quan el PSC es va desmarcar per primera vegada en 35 anys del PSOE a causa del seu discrepància sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

CiU no ha presentat objeccions al text del PSC i ho considera complementari a la resolució que ja va aprovar juntament amb ERC i ICV-EUiA -85 diputats- i que establia que Catalunya era un subjecte jurídic i polític “sobirà”, el que va fer fugir els socialistes.

Etiquetas
stats