Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Prop de 300 mossos desallotgen el CSO La Carboneria després de més de cinc anys d'activitat

Els Mossos desallotgen el CSO La Carboneria / @Nitsuga000

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat el Centre Social Okupat La Carboneria del barri de Sant Antoni de Barcelona aquest dimecres amb un desplegament excepcional. La policia catalana ha comptat amb uns 300 agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) i seguretat ciutadana, així com un helicòpter i una grua per efectuar el desallotjament, que estava convocat amb una data oberta entre el 15 i el 28 de febrer. L'actuació ha provocat una resposta que s'ha plasmat en una manifestació que ha recorregut el centre de Barcelona al vepre.

L'edifici de La Carboneria va ser okupat el novembre del 2008 i des de llavors ha estat integrat en les activitats veïnals del barri de Sant Antoni –l'associació de veïns del barri ha reiterat el seu suport al centre– i ha estat un punt de referència per als moviments socials de la ciutat. A més a més, es tracta d'un edifici emblemàtic per a molts barcelonins pel mural pintat per als seus ocupants a la façana.

L'operatiu s'ha iniciat a les 12:30 des del taulat de l'edifici per tal d'evitar que els seus habitants s'enfilessin a una plataforma que havien instal·lat a diversos metres d'alçada per resisitir el desallotjament. Tot i així, dues persones s'han penjat de la façana i hi han resistit fins a les 13:45, quan s'ha finalitzat el seu desallotjament amb l'ús d'una grua per part dels Mossos. En total la policia ha identificat a 16 persones.

El procés de desallotjament s'havia aplaçat en diverses ocasions perquè la immobiliària propietària de l'edifici va declarar suspensió de pagaments. L'immoble finalment ha acabat en mans del banc britànic Barclays, que va reprendre el procés judicial contra els ocupants que ha culminat amb el desallotjament d'aquest dimecres.

Manifestacions de suport

Després del desallotjament, centenars de persones s'han manifestat pels carrers propers a l'edifici i s'ha convocat una manifestació de suport a les 20:30 a la que han acudit al voltant d'un miler i mig de persones. La protesta ha recorregut el centre de Barcelona en direcció a La Carboneria. Durant el trajecte, alguns manifestants han atacat una sucursal de Barclays i han cremat contenidors. Davant del Centre Social els Mossos han donat l'ordre als manifestants de dispersar-se i finalment han carregat amb les furgones contra els activistes, com recullen les imatges del col·lectiu Stupid City:

Etiquetas
stats