Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sant Andreu protesta contra la cessió de les Casernes als Legionarios

"Fora legionaris, ni a Sant Andreu ni enlloc", resava la pancarta de la manifestació a Barcelona.

Andrea Sanz

Barcelona —

La Plataforma Sant Andreu Antifeixista, que aplega desenes de col·lectius i bona part dels diferents partits polítics catalans, ha mobilitzat aquest diumenge mig miler de veïns per protestar contra la cessió gratuïta de 5.000 metres quadrats de les casernes del barri a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios.

La protesta ha començat a la plaça Orfila, amb la lectura del manifest unitari i amb les perfomances d’algunes de les entitats convocants. Tot i que la manifestació, que coincidia amb l’intent de cop d’Estat militar del 23 F, ha tingut un to majoritàriament festiu, hi havia certa tensió ja que grups d’extrema dreta havien fet pintades a favor dels legionarios i utilitzant símbols feixistes a la mateixa plaça Orfila. Les pintades estaven signades per Democracia Nacional, d'on formaven part alguns dels assaltants a la Delegació del Govern a Madrid el passat 11 de setembre.

Abans de començar la marxa, l’historiador Jordi Rabassa ha recordat que davant dels terrenys cedits gratuïtament pel Consorci de la Zona Franca hi ha una escola pública “des d’on es poden veure les desfilades que fan els militars”. Rabassa també ha recordat que el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprobar “demanar al Consorci que revoqui la cessió dels terrenys, però n’hem sabut res més”. El president del Consorci és l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Les activitats que desenvolupen els Legionarios, fetes publiques per aquest diari, van encendre fa mesos els veïns de Sant Andreu, que es van organitzar des de la Plataforma i han engegat diferents accions per intentar que l’Ajuntament revoqui la cessió.

Quan la manifestació ha arribat a davant de les casernes, que estaven vigilades per agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, els legionaris han posat pujat el volum de la música per no sentir les protestes. L’únic incident de tota la protesta s’ha produït quan un veí ha començat a insultar els manifestants des del balcó de casa seva. Segons una de les manifestants, l’home fins i tot ha llençat una ampolla de vidre des de casa seva. Alguns dels antifeixistes han respost insultant-lo i tirant dues ampolles des del carrer que no han arribat a tocar l’home.

La manifestació ha acabat pocs minuts més tard. La Plataforma ha anunciat noves accions de protestes.

Etiquetas
stats