Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Vídeos: L'instant de la cadena i les raons de les seves protagonistes

Andrés Gil

Camp de Tarragona —

La cadena humana s'ha completat al tram 211, al Camp de Tarragona, al crit d'“independència” i després d'un impacient compte enrere. L'acció ha estat immortalitzada amb una fotografia, l'anomenada 'gigafoto', que unirà tots els trams de la Via Catalana en imatges.

A peu de carretera, els integrants del tram 211 confien que la Via Catalana servirà per donar un pas més cap a la independència de Catalunya. Així ho considera en Pere, professor a Reus, que creu fermament en un moviment que, segons ell, “va de baix a dalt”. I així ho veuen l'Adrià i en Gerard, dos joves de Lleida convençuts que la societat catalana té el dret de ser consultada sobre el seu futur polític.

Per la seva banda, en Daniel, biòleg i escriptor, afirma en català que la motivació que el porta a participar a la Via és que se sent català, i que encara que no sent cap rebuig cap als altres pobles i cultures, creu que la sobirania nacional catalana és l'única manera que es respecti la seva identitat.

Etiquetas
stats