Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La PAH dóna un ultimàtum a CiU i PP perquè es posicionin sobre la ILP d'Habitatge abans de les municipals

Escrache contra Arias Cañete durant la campanya de les europees / Enric Català

João França

Els impulsors de la ILP d'Habitatge han fet pública avui una carta dirigida a tots els diputats de CiU i PP al Parlament de Catalunya reclamant que es posicionin en una setmana en relació a la proposta legislativa de la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC. Mentre tots els altres grups parlamentaris han manifestat el seu suport a la ILP, el PP es va negar a rebre els impulsors i CiU ha evitat posicionar-se sobre la proposta –com tampoc s'ha posicionat el Secretari d'Habitatge en entrevista a CatalunyaPlural.

Durant la setmana que queda perquè comenci la campanya electoral i amb 100.000 signatures recollides, els impulsors esperen rebre resposta dels diputats i apel·len a la seva consciència individual, perquè amb el suport de tots els altres grups només faltarien dos diputats per poder aprovar la ILP. “Els demanem que examinin la seva consciència, que pensin en les vides que hi ha en joc”, asseguren.

Es repeteix un procés similar al que va prendre la PAH el 2013 en la campanya per aprovar la ILP que van presentar al Congrés dels Diputats. En primer lloc van demanar el posicionament de tots els grups parlamentaris, després van fer arribar cartes als diputats dels grups que no s'havien mostrat favorable perquè es posicionessin individualment i, en aquella ocasió van culminar la campanya amb els polèmics escraches.

“Ens veurem obligats a fer-ne responsables tots aquells partits polítics que segueixin allargant l'agonia i el patiment de milers de famílies”, alerten, amb un ultimàtum que coincideix amb la campanya municipal. Durant la presentació de la ILP la PAH ja va anunciar que assenyalaria els partits que hi estiguessin en contra.

La carta també apunta que “està en joc la mateixa credibilitat de les institucions i dels seus representants”. Recorden que de les 60 ILPs que s'han presentat al Congrés dels Diputats només se n'ha aprovat una, i que de la vintena que s'han tramitat a Catalunya se n'han aprovat cinc.

Etiquetas
stats