Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

El primer conseller de Salut que no és metge: “El Govern necessita polítics”

Meritxell Ruiz i Toni Comín el dia del jurament del seu càrrec com a consellers

Caralp Mariné

Toní Comín, nou conseller de Salut, ha participat aquest matí a la presentació de la Marató de Donants de Sang 2.0. En la seva primera compareixença en un acte públic des de que va assolir el càrrec aquesta setmana, ha dit a la premsa al final de l’acte que el que necessita aquest govern són polítics.

Comín ha declarat això després de què li preguntessin si la seva falta d’experiència en el sector sanitari podria suposar algun inconvenient. “El govern necessita polítics i tots els departaments del govern necessiten politics. I un polític com l’actual conseller de Salut necessita un equip molt potent, amb gent molt prestigiada davant del sector que garanteixi l’excel·lència en les nostres decisions”, ha emfatitzat. Comín és el primer conseller de Salut de la democràcia que no és metge i que no té experiència en aquest àmbit professional. Però segons ell això no suposa cap inconvenient ja que assegura que posarà a la gent més experta al seu costat per fer les polítiques que “el país mereix”.

Aquest dijous a la tarda es va fer el traspàs de cartera entre el conseller sortint, Boi Ruiz i Comín. En l’entrega el nou responsable de Salut ja va agrair la feina feta a Ruiz. Però aquest dijous ha volgut reiterar el seu agraïment i ha dit que l’equip sortint “ha fet un esforç molt gran per salvar el sistema sanitari públic en un moment molt dur de retallades”.

També ha dit que el primer que farà serà reunir-se amb tots els actors del sector per valorar quines són les prioritats que s’ha de marcar el departament. “La determinació de les prioritats d’aquest departament que lidero la vull fer després d’haver fet un diàleg a fons amb el sector”, ha declarat. Seguidament ha explicat que sol·licitarà una compareixença a la comissió de Salut del Parlament de Catalunya per poder presentar davant la cambra quins seran els eixos d’actuació del seu mandat.

Ha parlat de desprivatitzar el sistema sanitari públic per matitsar el seu discurs. Ha dit que quan parla de desprivatitzar simplement es refereix a tot allò que va quedar acordat en el programa de Junts pel Sí i en l’acord amb la CUP. “Un dels compromisos és el de tornar a l’essència del model català sanitari públic, és a dir, que els operadors del sistema sanitari públic a nivell hospitalari, subratllo a nivell hospitalari, han de ser operadors sense afany de lucre, operadors que no facin negoci privat amb l’atenció sanitària”, ha declarat.

Per tant ha dit, el SISCAT – la xarxa d’utilització pública- ha de tenir hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS), hospitals públics, consorcis o hospitals sense afany de lucre. De fet, Junts pel Sí ja plantejava en la seva proposta d’acord treure centres privats amb afany de lucre de la xarxa pública. Això suposaria que es quedessin fora o deixessin de ser privats centres com la Clínica Sagrat Cor, propietat de l’empresa privada Quironsalud. Amb tot, desprivatitzar aquest tipus de centres no significaria que l’activitat privada dins de la xarxa d’utilització pública no es pogués seguir fent.

De fet, la CUP ja va avisar durant les negociacions que permetre l’activitat privada dins de la xarxa, una cosa que Junts pel Si defensa, suposaria que iniciatives com el Barna Clínic es poguessin mantenir.

Per acabar ha dit que el departament no està parat i que l’estructura tècnica està treballant, i que està tot a punt per poder respondre a les necessitats que es puguin generar.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats