Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

ERC confirma a En Comú que votarà 'no' a un Govern de PSOE i Podem

Xavier Domènech, el segon per l'esquerra

eldiario.es / EP

Barcelona —

L'oferta per un Govern de coalició entre PSOE i Podem s'ha trobat amb un escull aquest dijous. ERC ha informat que votarà 'no' en una hipotètica sessió d'investidura de Pedro Sánchez encara que aquest compti amb el suport del partit de Pablo Iglesias i de les confluències.

Això suma nou vots més al camp del 'no' en què ja estan, segons han anunciat públicament el PP, els seus aliats regionalistes i Ciutadans. En total, 172 diputats. A tres d'una majoria absoluta de rebuig que faria inviable l'executiu proposat per Iglesias. A favor, de moment, només s'han pronunciat PSOE (90), Podem (65), Compromís (4) i IU (2): 161 diputats.

El líder d'En Comú al Congrés, Xavier Domènech, s'ha reunit aquest dijous a Barcelona amb representants d'ERC per buscar el seu suport a un govern de coalició liderat pel PSOE en aliança amb Podem i Esquerra Unida. Domènech ha traslladat l'aposta ferma de Podem i els seus aliats per celebrar un referèndum sobre la independència a Catalunya.

Malgrat això, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha descartat donar suport a aquest govern perquè no assumeix que el Parlament de Catalunya “té sobirania plena” per decidir sobre el seu futur. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha revelat que en els seus plans no entren ni el 'sí' ni tampoc l'abstenció, per la qual cosa, si s'arriba a un ple d'investidura amb aquest Executiu sobre de la taula, el rebutjaran amb un 'no'.

Rovira ha afirmat que Catalunya no necessita que se li reconegui la plurinacionalitat de l'Estat, ja que s'hauria de donar per feta, sinó qüestions com garantir-li que disposi de la capacitat de gestionar els seus propis recursos, cosa que ara no passa, ha al·legat.

A la reunió, Domènech ha transmès als republicans que aquest Govern d'esquerres serviria per “iniciar una nova època que respongués a les necessitats socials del país i garantir la igualtat”, a més que faria una política més transparent i sense espai per a la corrupció .

En comú també tenia previst reunir-se aquest dijous amb representants de Democràcia i Llibertat (DL), però ha estat posposada pels segons per “motius d'agenda”, han explicat fonts coneixedores de la trobada.

Etiquetas
stats