Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE constata el bloqueo de Junts tras la reunión en Suiza con Puigdemont
Israel lanza su ofensiva más feroz contra Líbano en casi 20 años
Yolanda Díaz pasa de solución a problema. Opina Esther Palomera

Intel·lectuals d'esquerres presenten el manifest “Crida 27-S” demanant un vot independentista

Roda de premsa Manifest Crida 27S / SANDRA LÁZARO

Xavier Puig i Sedano

Intel·lectuals vinculats a l'esquerra –en bona part tradicionalment federalistes– han presentat aquest dimecres al matí a l'Ateneu Barcelonès el manifest “Crida 27-S” demanant el vot per les candidatures independentistes com a eina pel canvi social. Jordi Sales, coordinador i un dels 90 firmants, s'ha mostrat convençut de la necessitat “d'un canvi a les polítiques socials a l'Estat espanyol i Catalunya” i que aquest només es veu “possible amb la via de la independència”.

A part de Sales a la presentació hi han participat l'editor Xavier Folch –antic militant del PSUC i que va donar suport a Barcelona en Comú a les anteriors eleccions municipals–, l'historiadora Anna Sallés –qui va tancar les llistes al Parlament d'ICV-EUiA el 2010– i el catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra Xavier Calsamiglia. Aquest darrer, adreçant-se als “senyors del dret a decidir”, ha manifestat que “la única manera de poder votar una tercera passa per votar ara partits independentistes”. 

Al seu torn, Sallés ha expresat el seu desacord amb l'aposta d'ICV-EUiA de pactar amb Podemos i la desició de no assistir a la manifestació de la Diada. “És un pacte entre dues debilitats” ha dit, en referència a la necessitat d'ICV-EUiA de no perdre rellevància amb les dinàmiques sobiranistes i, segons la seva opinió, la poca força que té Podemos a Catalunya. D'altra banda, Jordi Sales ha exposatt la voluntat de participar de la campanya a partir del 11S a partir de diferents actes sectorials, però ha descartat la possibilitat de donar suport explicit a Junts pel Sí o la CUP. 

Altres firmant del manifest són el president de l'ANC Jordi Sánchez, l'escriptor i candidat de la CUP Girona Narcís Comadira o l'historiador Borja de Riquer.

Etiquetas
stats