Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pisarello descarta “totalment” que Colau concorri a les eleccions catalanes

Gerardo Pisarello a la presentació d'En Comú

elDiario.es Catalunya

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha descartat “totalment” que Ada Colau concorri a les més que possibles eleccions catalanes anticipades del mes de març. En declaracions a la Cadena Ser, Pisarello ha reafirmat el que ja va expressar la pròpia alcaldessa aquest dimarts: que Barcelona en Comú no concep el seu pas pel consistori de la capital catalana com “una etapa instrumental per a altres coses”.

El número dos de Colau a l'ajuntament ha assegurat que la prioritat de l'alcaldessa i del seu equip és Barcelona, encara que ha matisat que, com ja va passar el 20-D, Barcelona en Comú pot implicar-se en els comicis catalans. En aquest sentit, ha apuntat: “Tenim també la responsabilitat de fer-ho”. No obstant això, com també va dir l'alcaldessa, ha matisat que és un debat intern que BComú encara ha d'abordar.

Sobre un possible suport de Podem a Pedro Sánchez per fer-lo president, ha recordat que un referèndum sobre la independència de Catalunya és “innegociable” perquè així ho volen el 80% dels catalans.

Així, per Pisarello no es pot deixar de banda la defensa del dret d'autodeterminació, i “si no hi ha aquest reconeixement és molt difícil arribar a acords”, pel que ha demanat al PSOE que posi sobre la taula una proposta en aquest sentit .

Etiquetas
stats