Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Zanele Muholi en l'IVAM

Una de les fotos de Zanele Muholi.

elDiariocv

València —

0

Zanele Muholi (Umlazi, Sud-àfrica, 1972) artista i activista visual, és un/a de les més aclamats/des fotògrafs/es en actiu. Es defineix com a persona de gènere no-binari i usa els pronoms ells/elles per a referir-se a si mateix/a. El seu treball en fotografia, vídeo i instaŀlació, que tracta temes com la raça, el gènere i la sexualitat, ha sigut exposat per tot el món. En aquesta mostra, produïda per la Tate Modern, es presentaran al voltant de 260 fotografies i serà la més àmplia de la seua trajectòria artística fins a dia de hui.

Des de fa més de vint anys, Muholi fa fotografies que documenten i celebren les vides de les comunitats negres, lesbianes, gais, transqueer i intersex a Sudàfrica. En les seues primeres sèries, titulades Only Half the Picture, Muholi captura moments d’amor i intimitat, però també imatges que aŀludeixen a esdeveniments traumàtics, ja que, malgrat la promesa d’igualtat establida en la Constitució Sud-africana de 1968, les comunitats LGTBIQA+ del país continuen sent objectiu de la violència. En Faces and Phases cada participant mira directament a la càmera, desafiant la persona que mira a mantindre la mirada. Aquestes imatges, així com els testimoniatges que les acompanyen, formen l’arxiu d’una comunitat de persones que arrisquen les seues vides per fer front a la discriminació. Una altra serie fonamental del seu treball és Brave Beauties, basada en l’apoderament de les persones de gènere no-binari i dones transsexuals. En la sèrie Somnyama Ngonyama, Muholi gira la càmera cap a ells/es mateixos/es oferint unes imatges potents i reflexives, que exploren temes com el treball, el racisme, l’eurocentrisme i la sexualitat.

En 2016, Zanele Muholi va rebre l’Infinity Award de l’International Center of Photography i el cavaller de l’Orde de les Arts i les Lletres i és membre honorari de la Royal Photographic Society des de 2018.

Sobre este blog

Etiquetas
stats