Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

El club virtual Full de Lectura enceta nova temporada amb propostes de tots els gèneres

Full de lectura 2021.

elDiariocv

València —

0

El club de lectura virtual Full de Lectura, de la Fundació FULL - Fundació pel Llibre i la Lectura, amb el recolzament de la Generalitat Valenciana dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (2017-2021), inicia una nova temporada amb la presentació d'una extensa proposta de títols en valencià de tots els gèneres: novel·la, assaig i, fins i tot, traduccions de grans clàssics de la literatura universal.

En aquest 'nou curs' lector, també es renova la col·laboració impulsada en 2020 entre la Fundació FULL i Escola Valenciana, que busca el foment de la lectura entre persones que s’estan iniciant a parlar o a llegir en la nostra llengua amb un club cent per cent virtual. Així, el club de lectura virtual Full de Lectura ofereix lectures ben variades i interessants assequibles per a tota la comunitat de lectors en valencià. A més, durant aquests mesos el projecte compta amb el suport de la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat Jaume I.

Les activitats virtuals i les noves ferramentes digitals impulsades per la Fundació FULL durant la passada temporada per bé d'adequar-se a la COVID-19, hui tenen més vigència que mai perquè permeten als lectors llegir, reunir-se i compartir opinions en un espai segur, com és el nostre club virtual, que disposa de materials audiovisuals i trobades entre autors i lectors a través de videoconferències. Alhora que, explica Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, ens permet recolzar i promoure el món del llibre en valencià: editorials, autors, il·lustradors i llibrers.

Des d’Escola Valenciana, Natxo Badenes assenyala que la col·laboració en aquest club virtual amb lectures pensades i dirigides a voluntaris i aprenents del Voluntariat pel Valencià ofereix un espai per a practicar la conversa i intercanviar impressions sobre el llibre tractat, des de casa, d'una manera fàcil i sense necessitat de desplaçar-se a cap lloc. “És, en definitiva, una excel·lent proposta que ens permet mantenir i continuar desenvolupant activitats que fomenten l'ús de la nostra llengua”, ha afegit Badenes.

Nova temporada 2021

Per a estrenar aquesta nova temporada s'ha seleccionat la traducció de Carme Manuel de l'obra 'Prosèrpina' de Mary Shelley, amb il·lustracions d'Aitana Carrasco i editada per Vincle Editorial. Un drama mitològic en dos actes que ens mostra una faceta desconeguda de l’autora de Frankenstein: la literatura per a infants. 

Amb el treball previ de l’obra a la pàgina web del club (www.fulldelectura.com), la primera sessió virtual d'enguany tindrà lloc el dijous dia 18 de febrer a les 19 hores i comptarà amb la participació de Carme Manuel, traductora de l'obra, i professora i catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de València, a més de l'editor, Manuel Gil.

A 'Prosèrpina' se sumaran altres títols d’editorials valencianes, amb diferents estils i gèneres amb l’objectiu d’arribar a tot tipus de lectors, en una temporada ben intensa que arribarà fins al mes de novembre. Entre altres llibres es llegiran ‘Vides desafinades’ de Xavier Aliaga (Andana Editorial), ‘L'altra banda de la muntanya' de Minna Salami, traduïda per Octavio Gil (Sembra Llibres) i ‘Els silencis del carrer de l'arc’ d'Elena Fora (Onada Edicions).

Club per a mediadors i llibreria virtual

Dins de la plataforma de Full de Lectura es suma una interessant proposta: el club per a mediadors, un club dirigit a pares i mares, mestres, bibliotecaris, promotors de la lectura, llibreters o mediadors que té com a objectiu facilitar eines, recursos i establir criteris a l'hora de la tria de lectures per a joves. En definitiva, un club amb lectures infantils i juvenils, però comentades per adults, que també és 100% virtual. Un enriquidor projecte, emmarcat dins del Programa Ciutat Lectora subvencionat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que contribueix a dinamitzar i fer créixer el club virtual de la Fundació FULL.

L'inici d'aquest nou cicle també s'acompanya de diferents novetats per a facilitar i millorar l'experiència dels participants. Així, per a les persones que tinguen alguna dificultat per a acudir a la seua llibreria habitual, s'ha habilitat un apartat en la pàgina web que permet comprar de manera àgil totes les obres que ja s'han llegit i es llegiran en el club virtual Full de Lectura. 

Pel que fa a la dinàmica del club virtual continua sent la mateixa: cada mes es llegirà un llibre, que és abordat des de diferents punts de vista, facilitant-se materials amb reflexions dels autors, dels editors, i una infinitat de recursos audiovisuals, ja que aquest és un dels trets diferenciadors del club. Al final de la lectura se celebrarà una sessió en línia -videoconferència- perquè autors i lectors compartisquen i intercanvien impressions de la lectura.

Sobre Full de Lectura

Full de Lectura és un club virtual de lectura que pertany a la Fundació FULL amb el suport de la Generalitat Valenciana. Aquest club, que va nàixer en 2018 amb el clar propòsit de remoure el món del llibre valencià, es va convertir en el primer club virtual en valencià de caràcter generalista.

Des del seu gènesi ha tingut una clara vocació de convertir-se en un espai obert a tota persona interessada en els llibres i amb ganes de compartir l’experiència amb altres persones i veure i escoltar els autors. Durant aquest temps s’han compartit en el fòrum una vintena de llibres de diferents autors, editorials i gèneres.

Sobre el Voluntariat pel Valencià

El Voluntariat pel Valencià és el servei d’Escola Valenciana que vol crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. Es tracta d’un servei totalment gratuït, amb el qual es posa en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua.

Tot i això, el Voluntariat és molt més. Des de la seua creació l’any 2005 s’hi han format milers de parelles lingüístiques. I també es realitzen activitats complementàries com el Club Lector, que ara continuarà sent possible a través d’aquesta nova plataforma virtual de Full de Lectura.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats