Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Las Naves incita al públic a activar els seus records amb «Inventario. Memorias de una aspiradora»

El Centre d’Innovació de Las Naves acollirà l'obra de Bárbara Bañuelos.

elDiariocv

El Centre d’Innovació de Las Naves acollirà el pròxim dissabte 25 de febrer a les 19 hores aquesta obra de Bárbara Bañuelos, dins del cicle #OutOfTheBox, una sèrie de propostes experimentals que estan representant-se en espais no convencionals del centre.

«Inventario. Memorias de una aspiradora» és el fruit d’un llarg treball realitzat per Bañuelos que es remunta a 1996, quan l’autora començà a recopilar objectes que anava trobant per tot arreu i que estaven perduts, descuidats o oblidats, «allò que no es volia, que s’havia deixat d’estimar, allò oblidat», explica Bañuelos.

La directora, intèrpret i creadora empra aquestos objectes per preguntar-se què hi ha al darrere d’ells, quines històries s’amaguen, segons un comunicat de Las Naves. «La meua idea és fer una deriva associativa, subjectiva i personal de la selecció d’aquestos objectes trobats. La deriva és el desig, la curiositat i l’associació lliure, i acaba quan acaba l’interés en allò que em trobe. M’interessa el rastre, l’acció que implica seguir els objectes i la meua relació amb ells, la vida que hi ha al darrere, allò que mobilitzen en mi i allò que pot mobilitzar en altres. En el transcurs dels anys de recopilació dels objectes me n’he adonat de com han constituït aquestos, sense voler, cert ancoratge a la meua memòria“.

La crítica ha qualificat Bañuelos de “fascinant” i ha lloat la seua dialèctica torrencial i la seua capacitat per crear «històries sorprenents». «Inventario. Memorias de una aspiradora» es va gestar, va créixer i es va definir gràcies al cicle «Apuntes en sucio» de Teatro Pradillo y Azala Espacio de Creación, i s’estrenà al Festival Escena Abierta de Burgos, amb presentacions posteriors en el Festival In-Tacto de Vitòria-Gasteiz i en el Caixa Fòrum a Barcelona .

L’autora, formada entre Burgos, Madrid, Londres i Nueva York, compagina el seu treball de creació escènica amb treballs actorals i projectes musicals propis. El seu primer treball escènic, «90 dB», va ser Premi Injuve 2009. Després vingué «Inventario. Memorias de una aspiradora», i el passat 2015 va traure a la llum «Ju.», el seu segon projecte musical. És, a més, la veu, el cap i la mà de «Elephant Pit», projecte de versions amb el qual ha tret dos àlbums i ha recorregut sales nacionals, espais efímers i festivals no convencionals.

Etiquetas
stats