Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

En quins àmbits ha guanyat presència la dona en el segle XXI?

Maria Josep Amigó, Mónica Oltra, Vicent Flor i Xavier Rius

Laura Martínez

Un dels canvis socials més destacats que hem viscut en l’últim segle ha estat la plena participació de la dona en la vida econòmica, social, política i cultural. Un canvi imparable i imprescindible per al progrés democràtic i humà de l’estat del benestar.

Així arranca el cicle de conferències “Dones del segle xxi” de l’editorial Bromera, que celebra la XXII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. El dimarts 18 s’inaugura aquesta sèrie d’actes, amb una taula redona que abordarà la situació de les dones en la política, en què participarà la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la consellera de Sanitat –i secretària d’Igualtat del PSOE– Carmen Montón; la vicepresidenta de la Diputació, Maria José Amigó; Maria José Catalá, exconsellera d’Educació i diputada en les Corts, i Àngela Ballester, diputada en el Congrés i membre del Consell de Coordinació de Podem.

En les jornades següents es reflexionarà sobre el paper de la dona en l’àmbit de l’escriptura i l’edició amb figures consolidades, com Rosa Serrano, i també d’emergents, com ara la il·lustradora Rocío Bonilla, i hi participaran veus feministes ben reputades com l’escriptora Rosa Regàs. A més, l’economia i la ciència també hi estaran presents amb Vicent Cucarella, que parlarà d’economia i sostenibilitat, i amb el guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica 2015, Pedro Gómez-Romero.

La conferència següent es farà el dijous 20, amb el lema ‘Dones, escriptura i edició per al segle xxi’ en què participaran Dolors Pedrós, Rosa Serrano, Carme Miquel, Teresa Broseta i Mercè Climent, moderada per la periodista Beatriz Tortosa. En tercer i últim lloc, a càrrec de Rosa Regàs, la conferència ‘Dona: cents anys de lluita per la llibertat’, que versa sobre la pregunta: Què ens queda per fer en aquest món tan desigual, masclista i subjugat a la tirania dels diners?

El cicle de conferències és gratuït i farà en paral·lel a activitats complementàries, com ara recitals, teatre, exposicions, presentacions literàries o concerts fins al diumenge 13 de novembre. Finalment, l’11 de novembre es lliuraran els premis literaris.

Etiquetas
stats