Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alzira inicia l'exhumació per la identificació de 200 represaliats de la dictadura franquista del fossar del cementeri

El Fossar d'Alzira s'ha reobert per identificar les víctimes.

Toni Cuquerella

0

Aquesta setmana han començat al cementeri d'Alzira els treballs per a traure del Memorial a la Llibertat les restes dels 200 represaliats de la dictadura franquista -entre afusellats, soldats o presos que van morir empresonats- amb l'objectiu d'identificar-los genèticament.

Els treballs els realitza ArqueoAntro i s'encarregarà de les tasques de trasllat, estudi i catalogació de les restes humanes del també conegut com Fossar d’Alzira. Per a esta identificació la Diputació de València ha subscrit un conveni amb l’Associació de familiars de les víctimes del Fossar Alzira, constituïda just ara fa un any, el passat 6 de juny de 2022.

L'inici dels treballs va comptar amb la participació testimonial de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; Àngel Gonzàlez, president de la Coordinadora d’Associacions de la Memòria Democràtica del País Valencià CAMDE-PV, el president de l’Associació de víctimes del Fossar Alzira, Josep Bermúdez, així com nombrosos familiars de les víctimes, i altres membres de l’associació, procedents de diferents localitats, com Algemesí, València, Guadassuar, o Simat, l’equip directiu i tècnic de l’Associació ArqueoAntro, que va a portar a terme els estudis antropològics. En este acte simbòlic es va depositar un centre de flors en record i homenatge als familiars.

Per tal d'executar la intervenció l’Ajuntament d’Alzira ha rebut una subvenció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies de 35.000 euros.

Etiquetas
stats