Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell declara la guerra a la burocràcia en el seu seminari de Torrevella

Mónica Oltra, en la referència del ple del Consell.

Voro Maroto

El Govern valencià té un problema i l’ha detectat: la falta d’eficàcia de l’Administració. Una acumulació complexa de factors –obsolescència tecnològica, la cautela dels funcionaris a l’hora de llançar projectes després de l’etapa de corrupció patida amb el PP, l’excés de burocràcia, la desorganització de les plantilles o, de vegades, la falta de personal– és un llast per a l’acció de l’executiu de PSPV-PSOE i Compromís.

Aqueix és, almenys, el diagnòstic de la vicepresidenta del Consell. Mónica Oltra, després de la reunió del Consell a Torrevella, ha declarat la guerra a la burocràcia, “que alenteix” o fins i tot “eternitza” molts dels projectes de l’executiu. “Cal modernitzar i desburocratitzar” l’Administració. Com? Això es tractarà aquest cap de setmana, amb el president, Ximo Puig, i tots els consellers i els seus equips reunits a la ciutat costanera del Baix Segura.

Oltra ha apuntat uns quants problemes. L’embolic burocràtic n’és un. Cal desfer-lo, sense que això supose deixar badalls a les il·legalitats. La inflació normativa “no va impedir el saqueig perpetrat pel PP”, assenyala la vicepresidenta, que clama per una gestió pública “àgil i eficient”.

“Cal posar l’Administració en el segle XXI”, ha dit la també consellera de Benestar Social, que ha lamentat, en “l’era de la tecnologia”, l’ús tan baix de la informàtica en la Generalitat. “Havíem d’estar en un 86% i a penes estem en el 15% d’ús”. “És increïble que no hi haja ni sistemes per a compartir informació amb altres conselleries. En la meua, la informació bàsica està dispersa en més de 80 bases de dades distintes”. Una cosa de bojos.

El caos dibuixat per Oltra arribaria fins a les plantilles, configurades sense ordre ni concert. “Quasi mai hi ha relacions de llocs de treball [RPT, en l’argot administratiu] aprovades i hem detectat casos en què, en els mateixos llocs, els homes cobren més que les dones. Intolerable”.

Una altra pulla al ministre Montoro

La desburocratització de l’Administració permetria millorar l’acció de govern i, en conseqüència, el benestar dels valencians. Això, ha recordat Oltra, també passa per la millora del finançament autonòmic. “O es reforma o haurem de cobrir els drets amb préstecs. O Madrid ens dóna més diners o no complirem el dèficit”. Un missatge més al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, l’enemic públic número 1 del Govern valencià.

Etiquetas
stats