La portada de mañana
Acceder
Entrevista - Salvador Illa: "No es necesario confinar Madrid, si se adoptan medidas"
Isaac Cuende, el repartidor que ganó a Glovo en el Supremo
Opinión - El único animal, por Elisa Beni

Duets i 'performance' a El Musical

El guitarrista Joan Miquel Oliver

Gir cap a la música en llengua pròpia. Si el protagonista del primer concert del teatre El Musical de València va ser el madrileny Ismael Serrano, les actuacions d'aquest cap de setmana tindran un marcat accent valencià. I tot, amb dos duets d'excepció.

La música pop serà la gran protagonista d'aquest divendres. El compositor i guitarrista de la cantautora Antònia Font, Joan Miquel Oliver, compartirà cartell amb el grup revelació del 2015, Gener, un dels grans triomfadors dels Premis Ovidi. Ambdós oferiran una fusió única en la qual els ritmes sentits d'Oliver alternaran el còctel de rock americà amb les pinzellades d'arrels mediterrànies de Gener.

No obstant això, Oliver no hi estarà sol. Actuarà de la mà del seu “power trio”: Jaume Manresa als teclats -també ex-músic d'Antònia Font- i Xarli Oliver a la bateria. Les cançons del seu últim treball, 'Pegasus', seran la gran atracció d'un concert a dos.

El dissabte serà el torn de Pep Gimeno 'Botifarra', Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés. Els dos primers realitzaran un xicotet homenatge per als amants de la cançó popular, però amb el seu segell particular i la seua aposta per portar la música tradicional a una nova dimensió, tot aconseguint arribar a nous públics. Pep Gimeno actuarà acompanyat de la rondalla formada per Paco Lucas, Juanra Martí, Nèstor Mont, Pere Ròdenas i Vicent Carrasco.

L'activitat, però, no acaba amb la música al teatre del barri marítim de El Cabanyal. Aquest divendres el professor d'art i polítiques de la Universitat de Barcelona i a l'Escola Superior de Disseny (ESDI), Leónidas Martín, impartirà una conferència al voltant dels 'modes artístics d'intervindre el relat dominant. I diumenge, l'artista valenciana Paula Valero continuarà amb el seu cicle 'Territoris compartibles' amb la performance 'Transformismos', una mena d'acció artística oberta.

Etiquetas
Publicado el
11 de diciembre de 2015 - 13:55 h

Descubre nuestras apps

stats