Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Torrevella: 1.000 euros per a llogar a la trama de Fitur dues consoles que costaven 200 euros de comprar

Eduardo Dolón, vicepresident de la Diputació d'Alacant.

elDiariocv

València —

L'alcalde de Torrevella, José Manuel Dolón (Els Verds), s'ha referit a la trama de contractes per a les fires de turisme i ha assegurat que el vicepresident de la Diputació d'Alacant i portaveu del Grup Municipal Popular en l'Ajuntament de Torrevella, l'exalcalde Eduardo Dolón, “està faltant a la veritat” quan diu que “desconeixia” el seu funcionament.

El primer edil de Torrevella ha assenyalat que el portaveu popular formava part de la corporació municipal assistint a Juntes de Govern Local en les quals s'adjudicaven els contractes “que ara estan en dubte”. Ha afegit que “resulta curiós escoltar en la Diputació Provincial parlar del nou PP. Eduardo Dolón serà ‘nou’ en la Diputació, però a Torrevella porta exercint i cobrant com a polític professional des de 2003”.

José Manuel Dolón ha afirmat que les adjudicacions es feien amb el vot d'Eduardo Dolón “en molts dels contractes” i ha posat com a exemple l'expedient de l'any 2010 per al lloguer de l'equip de so i projecció i d'imatge corporativa per a la promoció turística de Torrevella en la fira de Valladolid Intur. Lloguer que es va concedir per 70.774 euros a Benabarra Àudio Vídeo S.L. mentre que el lloguer d'estructura de l'expositor es va concedir per 69.683 euros, per a “diverses fires” a Intermedio Montajes. Es tracta de dos de les empreses basques que s'estan investigant dins de l'entramat empresarial de los Molinos (pel propietari de la societat Diseño Integral para Stands Molinos, SL).

Inicialment, tots dos contractes es van tramitar “per a diverses fires” segons consta en els expedients, però el de lloguer dels elements d'imatge i so va acabar sent solament per a una fira a causa que els tècnics municipals van detectar “divergències” entre els informes tècnics i van demanar que s'especificara el nombre de fires a les quals estava previst assistir i es detallara unitàriament el preu dels elements que s'anaven a utilitzar.

Modificació de preus d'un informe a un altre

Dolón s'ha referit a la “peculiaritat d'aquest expedient en el qual es modifiquen els preus d'un informe a un altre”. “Podem considerar lògic que els preus baixen quan passem d'assistir de ‘diverses fires’ a solament una i que en conseqüència el preu de lloguer de dos Wii passe de costar 1.000 euros (quan el seu preu de venda en el mercat era de 200 euros cadascuna) a costar 300. Però no sembla lògic que el muntatge de diverses fires coste 25.678 euros i el d'una sola 28.678 euros, 3.000 euros més”, ha indicat.

Aquestes dades no són les úniques que ha destacat el primer regidor de Torrevella. “El que fa que ens sorprenguem cada vegada més és que després de modificar els preus, el muntant global del contracte es manté en 70.774 euros”. El contracte es va formalitzar amb un període de validesa de dues setmanes, a pesar que es va iniciar per a “diverses fires i per a un període de cinc mesos”. El contracte que es va tramitar en paral·lel per al lloguer de l'estructura de l'expositor es va iniciar i es va concloure per a diverses fires i per a un període de cinc mesos“.

Finalment, José Manuel Dolón ha aclarit que en cap expedient apareix el nom de Domingo Soler (que va ser diputat de Turisme). “Sí puc assegurar que hi apareix el d'Hernández Mateo –exalcalde jutjat i condemnat per la manipulació del contracte de les brosses-, Tomás Arenas, proponent dels contractes com a regidor de Turisme; i com a membres de la Junta de Govern Local Eduardo Dolón, vicepresident de la Diputació i portaveu del Grup Popular en l'Ajuntament de Torrevella; Joaquín Albaladejo, diputat nacional del PP; i Eduardo Gil Rebollo, actualment en el Grup Popular de l'Ajuntament de Torrevella”.

Etiquetas
stats