Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Crespo: “la gestió d'Emarsa era un desgavell, cada president en ficava deu o dotze”

Enrique Crespo arriba a la Ciutat de la Justícia.

elDiariocv

L'expresident d'Emarsa Enrique Crespo ha afirmat aquest dijous que cada president anterior a ell havia “ficat deu o vint persones” en aquesta empresa pública i que la gestió de personal era un “desgavell” que va dificultar la gestió de la planta depuradora de Pinedo i en va disparar el dèficit.

El també exvicepresident de la Diputació i exalcalde de Manises amb el PP declara per segona jornada consecutiva en la desena sessió del macrojudici d'Emarsa, en el qual se senten en el banc dels acusats un total de vint-i-quatre persones.

A preguntes del lletrat del PSPV-PSOE, Crespo ha afirmat que tots els acusats van començar a treballar en la planta sota la direcció de Juan Vicente Jurado o Silvestre Senent -tots dos exregidors del PP de València- i que “cada president augmentava la plantilla en deu o vint empleats”, fins que els sous van ser un problema per a la planta.

Preguntat per les recomanacions que va dir haver rebut sobre Esteban Cuesta, a qui va nomenar gerent, per part de José Ramón García Antón i Fernando Coquillat -tots dos ja morts-, Crespo ha “lamentat” que no puguen acudir al judici a ratificar les seues paraules.

Crespo ha reconegut haver encarregat regals de Nadal per a persones alienes a la planta que ell decidia per ser “persones conegudes o rellevants”.

A preguntes de la lletrada de la Emshi (Entitat Metropolitana de Serveis Hidraúlics), de la qual depenia Emarsa, Crespo ha assegurat que confiava en el gerent per a totes les contractacions, que no les controlava, i que el seu paper era igual al de la resta de consellers amb responsabilitats atribuïdes: “Seguíem totes les recomanacions dels auditors i el secretari del consell d'administració”.

“A mi m'arribava la mateixa documentació que a la resta del consell”, ha respost en ser preguntat per què no va portar al consell els informes d'auditoria que advertien sobre irregularitats en les contractacions.

Al seu judici, els acusats que l'incriminen en la trama corrupta ho fan per interessos “espuris”, i ha afegit: “Vaig ser jo qui els va posar la querella, jo sóc el que va emprendre la liquidació d'Emarsa”.

Preguntat pel cas concret de l'excap d'explotació de la Epsar Ignacio Bernácer, ha considerat que l'acusa per haver aconseguit un pacte amb la Fiscalia, però que “si fóra real el seu testimoniatge ho explicaria amb tots els pèls i senyals”, i no mitjançant referències a tercers.

Etiquetas
stats