L’empresari de la trama de mossegades de l’urbanisme a València va ficar tres milions en el sector immobiliari de la Riviera Maya mexicana
L’empresari Jaime Febrer, un dels principals investigats en el cas Azud, va invertir en plena bambolla immobiliària en la Riviera Maya mexicana. La seua empresa Construcciones Valencia Constitución SL detenia el 33% de la propietat d’una firma dedicada al sector immobiliari en Playa del Carmen, una ciutat del municipi de Solidaridad, a l’estat de Quintana Roo de Mèxic.
Malgrat centrar la seua activitat en projectes urbanístics al llarg de tot el territori valencià, Febrer i el seu soci Vicente Hermosilla van dirigir les seues inversions ingents cap a la Riviera Maya mexicana amb una empresa dedicada a la construcció i a la promoció immobiliària, el representant legal de la qual era Pablo Adrián Galeotti, soci del despatx DG&H fundat a Cancun.
La resta dels inversors en la firma també eren d’origen espanyol. Febrer i Hermosilla, tots dos investigats en la causa, van adquirir la firma, amb un capital de tres milions d’euros, el 2008. El 2009, la mercantil mexicana va reduir dràsticament el seu capital fins a 100.000 euros. Del terç de l’empresa de què era propietària la matriu espanyola Construcciones Valencia Constitución SL, Febrer tenia una participació del 19,47% i el seu soci, un 13,20%. Esther Febrer Roselló, de la seua banda, en tenia el 0,11%.
Playa del Carmen és una de les destinacions més visitades de la Riviera Maya mexicana. La firma que mantenien tots dos imputats a Mèxic és l’única participada en l’estranger de la seua constructora valenciana. En una altra empresa mexicana de capital espanyol, amb un nom pràcticament idèntic i domiciliada en la mateixa adreça, figura com a representant legal l’empresari de Barcelona V.B.C.
El promotor Jaime Febrer s’ha convertit en un dels vèrtexs del cas Azud i la seua agenda, intervinguda pels agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil durant els escorcolls, recull cites amb càrrecs públics del PP i del PSPV-PSOE, així com preteses anotacions comptables de mossegades. Els investigadors analitzen ara la ingent documentació intervinguda (només en aquesta segona fase s’han dut a terme 46 escorcolls en seus d’empreses, despatxos i domicilis particulars a València, Alacant, Ciudad Real i Madrid) i han tramitat comissions rogatòries a l’estranger per rastrejar pretesos fons de la trama expatriats.
Un altre escorcoll en la Intervenció de l’Ajuntament
Dimarts, els agents de l’UCO han escorcollat les dependències dels Serveis Econòmics de la Intervenció de l’Ajuntament de València, en l’edifici principal del consistori.
Els investigadors, tal com ha informat aquest diari, van escorcollar dilluns diverses dependències de l’ajuntament buscant expedients en els departaments de Desenvolupament Urbà, Patrimoni, Serveis Socials, Cicle Integral de l’Aigua i Intervenció, sobre diverses adjudicacions fetes durant dos mandats de Rita Barberá en què Alfonso Grau va ser el seu número dos i responsable de grans projectes i de les actuacions del Parc Central i de la prolongació de Blasco Ibáñez a través del barri del Cabanyal.
La causa, sota secret de sumari, suma mig centenar d’imputats i investiga els presumptes delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, tràfic d’influències i associació il·lícita.
0