Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Oltra, Iglesias i Garzón, dibuixats per Paco Roca per a la coalició A la Valenciana

Ricardo Sixto, Joan Baldoví i Àngela Ballester posen amb el cartell dissenyat pel dibuixant valencià Paco Roca

Laura Martínez

València —

La coalició A la Valenciana ha presentat els cartells d’inici de campanya de la seua candidatura per a la campanya de les eleccions generals del 26 de juny. Una sèrie de pòsters ben colorits a càrrec de l’equip de Paco Roca i Elías Taño en què el protagonisme s’enfoca en els líders de les tres formacions: Mónica Oltra, Pablo Iglesias i Alberto Garzón.

“La victòria de la gent per a un govern a la valenciana” serà el lema de la campanya electoral que arranca aquest dijous. Ni l’elecció, ni el lema són una cosa casual. Segons Àngela Ballester, candidata de Podem i número 2 de la llista per la província de València, “el protagonista del canvi no és el partit, és la gent” per la qual cosa durant la campanya posaran en valor els artistes valencians com a Roca.

Paco Roca ha estat guardonat dues vegades amb el Premi Nacional de Còmic pel Ministeri de Cultura i és un dibuixant valencià reconegut. L’any passat va repetir premi per la seua obra La casa, un còmic de 136 pàgines que l’artista va definir com el seu projecte més personal.

Els cartells els han presentat aquest dimarts els candidats de la província de València. Àngela Ballester, Joan Baldoví i Ricardo Sixto han explicat que representen “tota la gent que ha treballat pel canvi”. Així, en les diferents il·lustracions es representen mares, pares, avis i joves i “les distintes personalitats que protagonitzen aquest poble, que somriu davant del canvi”.

A la Valenciana encara una campanya agressiva amb el seu rival principal: el Partit Popular. Baldoví, número u per València, ha destacat que l’objectiu és disputar l’hegemonia al PP en les 3 circumscripcions i acabar amb les seues polítiques; el model d’austeritat només per a una part de la societat. Així mateix, la candidatura pretén exportar el model del govern valencià. “És una manera de fer les coses com hem fet ací d’un any ençà: sabem pactar per a fer govern, posar-nos d’acord”.

Actes de campanya

L’acte central de campanya tindrà lloc a Alacant divendres que ve 17, al qual assistiran Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Mónica Oltra i Alberto Garzón, acompanyats pels candidats de la província. A València, l’acte principal es farà diumenge que ve, en què Errejón i Oltra estaran acompanyats pels caps de llista per la circumscripció provincial.

En total, més de 180 actes tindran lloc per tot el País Valencià per a acostar la candidatura a les persones. La campanya d’A la Valenciana tindrà un ambient festiu i optimista en què es mesclaran sopars, actes participatius i concerts. L’objectiu és, a través d’aquests actes, repartits per totes les capitals de comarca en què també participaran els líders locals, una campanya que s’acoste a la gent, que s’escolte i mantinga un diàleg fluid.

Etiquetas
stats