Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alberto Garzón: “Estem a 3 punts en les enquestes, però el 26J estarem 3 punts per damunt”

Pablo Iglesias intervé en l’acte central d’A la Valenciana celebrat a Alacant

Rubén Peñalba

Alacant —

Unes 7.000 persones han omplit de gom a gom el parc Lo Morant d’Alacant, que ha acollit aquest divendres l’acte central de la coalició A la Valenciana –que formen Compromís, Podem i Esquerra Unida– a la Comunitat Valenciana i que han protagonitzat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, juntament amb els candidats d’Units Podem Pablo Iglesias i Alberto Garzón, a més d’altres representants d’ambdues candidatures, que han tingut un record per als veïns afectats pels diferents incendis que hi ha la província de València, i per les persones que estan treballant en les tasques d’extinció.

Iglesias, que ha començat la seua intervenció agraint a Oltra la possibilitat d’arribar a acords, s’ha referit al ministre d’Afers Exteriors en Funcions i número u del PP per Alacant, José Manuel García-Margallo: “Ha perdut el coneixement, el cap, els nervis i el sentit del ridícul en introduir en campanya a Hitler”. Segons l’opinió d’Iglesias, la reacció de Margallo, “l’ala més sensata del PP, un home culte”, es correspon al fet que els números que manegen els populars “els diuen que podem guanyar les eleccions”, alhora que apel·lava al vot útil a Units Podem i A la Valenciana.

El candidat de Podem ha assegurat que guanyaran el 26 de juny: “Els nervis a Génova i a la Moncloa comencen a notar-se, perquè el PP és el passat i no es poden resistir indefinidament”. Així, ha recordat a García-Margallo que no són els antisistema.

Garzón, de la seua banda, ha destacat que la confluència d’Units Podem “no és un exercici merament electoral”, i ha recordat: “Heu estat en manifestacions, defensant el poble, la dignitat, contra els desnonaments, envoltant el Congrés, paralitzant la privatització dels serveis públics”.

També ha insistit en el fet que el Partit Popular està “aterrit” davant d’una coalició que va a l’alça, “estem a tres punts del PP, però el 26 de juny estarem tres punts per damunt”. Un Partit Popular que “l’única cosa que ha sabut fer és empobrir-nos i generar més misèria”, per la qual cosa ha afirmat que hi ha dos models: “El del PP de les retallades i l’empobriment i el d’Units Podem i A la Valenciana de la generació d’ocupació, la inversió en ciència i posar fi a la precarietat”.

“L’esquerra no és una posició geogràfica”

“L’esquerra no és una posició geogràfica, sinó els principis i els valors d’un model més just i diferent del del PP, l’esquerra és que a ningú li falte l’energia, el menjar, l’aigua i els drets humans que ells ataquen i que necessitem imposar”, ha sentenciat el líder d’Esquerra Unida.

Garzón ha recordat que articles recollits en la Constitució espanyola del 1978 són considerats revolucionaris i titlats d’“antisistema”, per la qual cosa ha fet un crida als ciutadans, a les “víctimes de la crisi”, que “no poden continuar votant el PP”.

De la seua banda, la líder de Compromís, Mónica Oltra, ha començat la seua intervenció llançant un missatge “amb afecte” al candidat socialista Pedro Sánchez, pel fet que no permetera que el PSPV compartira candidatura al Senat amb la coalició valencianista i Podem: “Haurem de guanyar el Senat A la Valenciana, perquè ho necessitem per a canviar el país”.

Pel que fa al Partit Popular, la vicepresidenta valenciana ha recordat que estant resistint “tota la vida”, i ara “estan tremolant, així que no ens donem per vençuts perquè el dia 26 hem de rematar el canvi”.

Etiquetas
stats