Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enric Morera demana al president del Senat que aplique el pacte antitransfuguisme a Rita Barberá

El president de les Corts, Enric Morera, parla amb el president del Senat, Pío García Escudero

elDiariocv

Valencia —

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit aquest dimarts amb el president del Senat, Pío García Escudero, per parlar de la situació de la senadora territorial Rita Barberá. Morera ha traslladat al president de la Cambra Alta que s’aplique el pacte antitransfuguisme, signat per tots els partits polítics el 1998 per a l’àmbit local, per a posar fi als privilegis que té una senadora que, a hores d’ara, “només es representa a ella mateixa”, segons les paraules de Morera.

La reunió, segons ha reconegut el president del Parlament valencià, “ha estat molt cordial i el president del Senat ha estat molt receptiu” amb les seues propostes. Morera ha transmés a Escudero que en les Corts hi ha hagut una reforma del reglament per la qual es creva la figura del diputat no adscrit, “que és el cas de la senadora Barberá, una dona, que no representa cap partit perquè ha abandonat la disciplina de les seues sigles, ni representa les Corts ni el poble valencià, i no pot estar al Grup Mixt amb altres formacions”. “Considerem que no és just, i tampoc és just que tinga les mateixes assignacions que la resta dels senadors”, ha explicat.

Segons Morera, “com que no representar ningú, cal que les assignacions que percep siguen les mínimes que marca la llei perquè és el que és, però no pot cobrar com la resta, ni ser portaveu ni altres atribucions que tenen la resta dels parlamentaris, perquè ha abandonat les sigles i no respon a cap disciplina de grup ni al mandat pel qual va ser elegida en les Corts Valencianes”. “Si això sí que s’ha donat en l’àmbit local, no entenem que en altres institucions més importants no es prenguen aquestes mesures que se situen en la línia de recuperació del prestigi de les institucions democràtiques”, apunta Morera.

El president de les Corts també ha traslladat a García Escudero una còpia de la resolució aprovada en el debat de política general, per la qual tots els grups polítics demanen a Barberá que deixe l’acta de senadora.

Etiquetas
stats