Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montoro descompta de les transferències estatals els 19 milions d’euros de la multa de Brussel·les per haver falsejat el dèficit

L’expresident Alberto Fabra amb l’exministre d’Afers Exteriors José Manuel García-Margallo

Europa Press

València —

El Govern central ha cobrat a la Generalitat la multa de 18,9 milions que va interposar la Comissió Europea (CE) per la manipulació de les dades del dèficit a la Comunitat Valenciana, comesa per anteriors responsables de l’executiu autonòmic.

L’executiu de Mariano Rajoy ha cobrat l’import d’aquesta multa en l’últim lliurament a compte de l’Estat a la Generalitat, tal com han explicat fonts del Consell. Al març, el Consell de Ministres va aprovar repercutir en la Generalitat la sanció imposada per Brussel·les a Espanya per negligència greu a causa de la manipulació de les dades de la Comunitat Valenciana del 2012, època en què era president de la Generalitat el popular Alberto Fabra.

El cap del Consell, Ximo Puig, s’ha referit a aquest tema en la sessió de control del ple de les Corts, després de la pregunta feta per la síndica del PP, Isabel Bonig, sobre la manera com pensa complir els pressupostos de la Generalitat per al 2017 que es tramiten en les Corts.

Durant la seua intervenció, Puig ha manifestat: “Aquesta setmana hem rebut una mala notícia: Montoro ens ha cobrat els 18,9 milions de la multa de la Comissió Europea”. Segons Ximo Puig, s’ha de “canviar d’una vegada per sempre” la intenció d’“amagar el problema valencià i les ambicions dels valencians”. “No és possible que, d’una banda, ens diguen que ens ajudaran i, de l’altra, es faça tot just el contrari”, ha manifestat.

Etiquetas
stats