Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem obliga als seus socis del Botànic a signar un compromís per aprovar els Pressupostos

Antonio Estañ, Ximo Puig i Mónica Oltra signen l'actualització del Botànic

Laura Martínez

València —

Habemus pressupostos. Les Corts han aprovat aquest dijous, amb els vots favorables del PSPV, Compromís i Podem, el vot en contra de PP i Ciutadans i l'abstenció dels no adscrits els comptes del Consell per al pròxim exercici. Previsiblement, els últims pressupostos que s'executen íntegrament, ja que els següents es veuran afectats per les eleccions autonòmiques.

Però la imatge del dia ha sigut una altra. La primera foto d'Antonio Estañ, líder de Podem, signant un document de revisió del Pacte del Botànic. Tan sols unes hores abans que arribara la votació, els de la formació morada han traslladat a PSPV i Compromís i als líders del Consell el document amb els compromisos que van anunciar dimarts passat. Una espècie de lletra xicoteta de l'acord de legislatura, que ratifica la confiança dels tres partits en el pacte del Botànic. Ximo Puig, Mónica Oltra, Antonio Estañ i els portaveus parlamentaris: Fabiola Meco, Manolo Mata i Mireia Mollà han subscrit el document que obliga a crear una comissió de fiscalització dels pressupostos durant 2018, a facilitar la seua comprensió i a blindar les polítiques socials.

“Amb la signatura d'aquest acord assegurem que les mesures socials d'aquests pressupostos queden blindades davant qualsevol modificació o ajust”, ha destacat el líder de Podem.

“Açò demostra el fàcil que és fer Botànic”, ha expressat la vicepresidenta del Consell després de la signatura. El document, segons ha destacat Oltra, “blinda” no solament les polítiques socials, sinó l'acord de Govern en el seu conjunt, per dins i per fora. “Els pressupostos són més Botànics que mai, més transparents i més socials. Blindem l'educació, la sanitat i els serveis socials per seguir garantint drets”.

“Estabilitat és la paraula que defineix a aquest Govern. Som de les primeres autonomies a tenir aprovats els seus pressupostos”, ha assenyalat Ximo Puig. “Hem demostrat que aquest és un govern de tots els valencians, que està a favor de les persones i les seues oportunitats de futur. Avui són més que fa tres anys”, ha destacat el president.

Concretament, l'acord exigeix llegibilitat i accessibilitat dels comptes públics a partir de la pàgina web de Transparència de GVA Oberta; l'elaboració d'informes sobre l'estat d'execució dels pressupostos; la compareixença del conseller d'Hisenda cada tres mesos per a explicar com estan evolucionant els comptes així com la protecció dels programes que afecten als serveis públics essencials a partir de l'augment de crèdits ampliables.

Etiquetas
stats