Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

'Apuntmèdia' convocarà més d'un centenar de places de periodista sense donar preferència a extreballadors de RTVV

Instal·lacions d'apuntmèdia a Burjassot.

elDiariocv

La relació de llocs de treball de la nova cadena autonòmica 'apuntmèdia' inclourà perfils que permetran incorporar-se a periodistes que no hagen treballat abans en l'extinta Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV). Es tracta de perfils les funcions dels quals no existien en la cadena que va tancar el PP i en els quals no s'aplicarà la preferència per als experiodistes de Canal 9 i Ràdio Nou que sí que els permetrà copar les places clàssiques de periodista-redactor, periodista esportiu i productor d'informatius.

La baremació que dóna preferència als extreballadors de RTVV, i que els atorga 0,07 punts per cada mes d'experiència en l'empresa, enfront de 0,05 dels professionals d'altres cadenes, més 7,5 punts per haver superat processos de selecció, ha causat malestar entre els professionals de la informació, ja que atorga, en la pràctica, el monopoli als exempleats de RTVV. De fet, la Unió de Periodistes Valencians va decidir recórrer la convocatòria de contractacions temporals per a exigir que es replantege el barem.

La baremació que impugna la Unió s'aplicaria a tres categories per a un màxim de 129 places. En altres vuit categories, per a les quals estan previstes en conjunt un màxim de 113 places, no valdria aqueixa preferència dels extreballadors de RTVV, ja que només tindrien el que en l'empresa consideren “una baremació testimonial” de 0,01 punts fins a un màxim de 2,5, perquè són perfils que no existien en l'antiga cadena autonòmica. Es tracta de redactor audiovisual-ENG (bàsicament, un redactor que sap operar una càmera), Seo manager, expert en xarxes i comunicació, periodista expert en dades, periodista esportiu-ENG, productor executiu, productor d'emissions i gestor de continguts.

La directora general d''apuntmèdia', Empar Marco, que té prevista aquest dilluns una reunió amb la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre, pretén, segons indiquen en l'empresa, “compaginar experiència i joventut” per al seu model de “redacció multimèdia integrada”, que necessitarà professionals que tinguen “assumit d'una manera natural el món digital”.

Cercar un equilibri entre l'obligació legal de donar preferència als extreballadors de RTVV i no bloquejar l'accés a altres periodistes s'ha convertit en un problema complex. Atès que el que es convocarà són contractacions temporals mitjançant la creació d'una borsa de treball, s'apunta en la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, nom oficial de l'empresa que gestionarà la nova radiotelevisió, que la incorporació als llocs de treball serà escalonada i que la intenció és “una incorporació proporcional o fins i tot més incorporació dels perfils nous que dels existents en la RTVV”.

En tot cas, els treballadors que s'incorporen per aquest sistema ho faran de forma temporal, fins que es convoquen proves de selecció per a conformar la plantilla definitiva de la nova cadena autonòmica. Un procés que no té data en una radiotelevisió que encara no sap quan podrà començar les seues emissions.

Etiquetas
stats