Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El partit del segle d’Alfonso Rus: ni rastre de la taquilla de l’Olímpic-Reial Madrid de la Copa del Rei del 2013

Alfonso Rus, després del sorteig de la Copa del Rey pel què el CD Olímpic va quedar emparellat amb el Real Madrid

Toni Cuquerella

0

El partit de Copa del Rei que va jugar el CD Olímpic de Xàtiva contra el Reial Madrid el 7 de desembre de 2013 segurament va ser l’encontre més famós de l’equip xativí en els seus 87 anys d’història. El dia del sorteig de setzens de final l’equip de futbol que presidia Alfonso Rus, en altre temps també president de la Diputació de València pel PP, saltava a les portades de tots els mitjans de comunicació esportius d’àmbit estatal. Tot eren celebracions i el Rus mateix va afirmar: “Ens ha tocat la loteria”. Però, a qui li va tocar?

El que tots els equips de 2a Divisió B –categoria en què militava llavors l’Olímpic– celebren en aquesta competició és la caixa que faran si juguen contra un Primera Divisió i, si és el Reial Madrid, ja és el premi gros. Per a la temporada 2013-2014 el CD Olímpic comptava amb un pressupost de 400.000 euros –la quantitat mínima que marcava la legislació federativa–, però al final de la temporada la ‘grossa’ del Madrid va fer créixer el pressupost fins a 554.000 euros. Malgrat la injecció indiscutible de capital, el superàvit presentat a final de temporada va ser de 2.428 euros.

Aquests van ser els comptes presentats en l’assemblea de socis, comptes que, segons fonts internes del club de la directiva posterior a Rus, asseguren que van ser “molt genèrics i opacs”. Dels números concrets es van conéixer despeses com ara 293.000 euros en nòmines de plantilla i cos tècnic (13.000 euros més dels pressupostats inicialment, previsiblement en primes), i ingressos com ara 63.000 euros per l’aportació de socis (llavors n’hi havia 487) o 120.000 euros d’ajudes que cada any aportava l’Ajuntament de Xàtiva, encapçalat per Rus mateix.

No obstant això, aquestes mateixes fonts internes assenyalen que “no es detallaven específicament els ingressos i les despeses que suposava una cita extraordinària com la del Reial Madrid, com es fa en altres clubs, i sense concretar tampoc les despeses, amb partides aparentment molt unflades en concepte de lloguers i ajudes. Tot era molt genèric i opac”.

Entre les xifres que sí que es coneixen del “partit del segle” per a Xàtiva està l’ampliació de l’aforament per a acollir el partit en l’estadi de la Murta, per a la qual cosa es van llogar graderies supletòries. Es va passar d’un aforament de 3.200 espectadors a 6.000 seients, mentre que els preus de les entrades variaven de 25 euros per als socis a 50 o 100 euros, segons la zona per a les comprades en la taquilla. En total, els càlculs per aquest concepte, segons les fonts del club, podrien arribar a 250.000 euros com a mínim.

A més, en el club es comptava amb ingressos atípics com els drets televisius, primes per cada passada de ronda que paga la Federació –llavors 20.000 i 26.000 euros per cadascuna de les rondes que va passar–, i fins i tot posteriorment anunciants extraordinaris com Vodafone o Nivea, amb qui es van gravar vídeos promocionals. Tot això va suposar només l’increment de poc més de 150.000 euros, segons la directiva de Rus, per la qual cosa poca loteria es va veure en l’encreuament.

Per cert, el partit de la Murta va acabar amb un CD Olímpic 0 - Reial Madrid 0. La mateixa quantitat de gols que documents de comptabilitat de l’era Rus va trobar la directiva que va entrar nova el 2015 i que la Guàrdia Civil va aconseguir el 2016 en el seu escorcoll del club dins de l’operació Taula.

Etiquetas
stats