Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un informe aportat al cas Taula conclou que l’exconseller de Camps José Císcar va contractar treballadors zombis

José Císcar, exconseller d'Educació amb Camps y diputado del PP

elDiariocv

València —

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat aquest matí l’existència d’un informe que l’Advocacia de la Generalitat ha aportat al cas Taula que conclou que l’exconseller d’Educació del Consell de Francisco Camps i actual diputat del PP José Císcar hauria fet contractacions de personal zombi, és a dir, que cobrava sense anar a treballar. Entre aqueixos treballadors presumptament fraudulents hi ha també la responsable d’Educació del PP, Beatriz Gascó.

Per a Ferri “és molt destacable que els membres del PP actual continuen veient-se involucrats en els casos de corrupció que s’arrosseguen de les legislatures passades, com passa ara amb el diputat popular en les Corts, José Císcar. Segons sembla, Císcar va ser el responsable, quan era conseller d’Educació, de la contractació de treballadors zombis a Ciegsa, que cobraven d’aquesta empresa pública sense treballar-hi realment”.

L’informe, avançat per valenciaplaza.com, ha estat elaborat pels gestors actuals de l’empresa pública Ciegsa i aportat al cas Taula, on ja s’investiga el forat milionari en la societat que es va dedicar a la construcció de col·legis. “Parlem d’un frau en les contractacions que ens va costar a tots els valencians més de dos mil milions d’euros, una xifra que continuem sumant en el compte del saqueig de les arques públiques perpetrat durant la gestió del PP”.

A banda de José Císcar, també apareix en aquest informe la portaveu actual d’Educació del PP en el parlament valencià, Beatriz Gascó, “que ja va mentir en la Comissió d’Investigació de les Corts preguntada sobre la seua contractació en Ciegsa com a telefonista, un lloc de treball a què mai va acudir, cosa que es va negar a reconéixer i que aquest informe corrobora”.

Segons Ferri “tot això confirma la nul·la regeneració del PP, continuen en primera línia els responsables de l’etapa més negra del nostre autogovern. Isabel Bonig ha estat incapaç de trencar amb el llegat corrupte del seu partit, començant pel fet que ella mateix formava part d’aquell Govern sota el qual es va produir el gran saqueig investigat ara en multitud de causes judicials”.

“Císcar i Gascó estan desacreditats per a continuar exercint les seues funcions en el parlament valencià, però, a més, exigim que tant en aquest cas de corrupció com en la resta els responsables tornen tots els diners robats als valencians i valencianes”, ha conclòs el síndic de Compromís.

Etiquetas
stats