Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Vila-real, un xicotet gegant que fa història i gana l'Europa League

Els jugadors del Vila-real celebren el títol de l'Europa League guanyat a Gdansk.

Toni Cuquerella

València —

0

Un penal li va robar el somni en 2006 i altres 22 li han donat la glòria al Vila-real. Des d'aquest dimecres a la nit el color groc reflecteix en tota Europa des d'una ciutat valenciana, Vila-real, després del triomf del seu equip a l'Europa League que va aconseguir alçar el trofeu després d'un partit agònic amb pròrroga i 22 penals.

Els 'groguets' van entrar en l'Olimp dels campions europeus i el van fer guanyant a un altre tità, el Manchester United, després que el porter Rulli detinguera el penal número vint-i-dos dels llançats. Llavors va ser quan a Gdansk, la ciutat on es va disputar la final, va esclatar el fulgor groc i es marcava una nova fita, l'equip de la ciutat més xicoteta d'Europa a guanyar un títol continental.

Alegria, abraçades i celebracions que aquest dijous es desplaçaran de Polònia a la ciutat castellonenca. El Vila-real celebrarà el títol de l'Europa League amb un recorregut per la ciutat que arrancarà a les 19.00 hores des de l'estadi de la Ceràmica per a brindar el títol a la seua afició, si bé des del club s'ha insistit que no es detindrà en cap punt del seu itinerari com a mesura de precaució davant la crisi sanitària pel COVID-19.

Felicitacions

Després del triomf del submarí groc es van desencadenar les felicitacions, entre elles les del president de la Generalitat, Ximo Puig, que va destacar la manera en què es va guanyar, després d'un gran sofriment; també el president del Govern, Pedro Sánchez, felicitava l'equip en el mateix sentit. Per la seua part el conseller de Cultura, Educació i Esport, Vicent Marzá, ho va destacar com un èxit de l'esport valencià. Tampoc podia faltar a la felicitació el propi ajuntament de Vila-real que va destacar l'orgull de la ciutat i dels aficionats amb el seu equip.

Etiquetas
stats