eldiario.es

9

Benicàssim parla FIB sense por del Brexit

Molts voluntaris del festival l’aprofiten per a perfeccionar el nivell de conversa en anglés

La localitat canvia els hàbits i bars i cafeteries s’adapten a l’horari britànic per servir paella a l’hora de l’esmorzar

Miles de extranjeros disfrutan estos días de los conciertos del FIB.

Milers d’estrangers gaudeixen aquests dies dels concerts del FIB.

Posar un peu aquests dies a Benicàssim suposa una verdadera oportunitat per a la immersió lingüística. Allà on un va, siga en ple carrer passejant o bé en qualsevol cafeteria o terrassa, de manera majoritària sent parlar anglés. Una demostració clara que, en realitat, la localitat costanera parla FIB sense cap influència després del sí al Brexit. I és que, com relata Lorena Molina, una de les voluntàries de la taquilla de venda d’entrades, el públic procedent de les illes britàniques representa més de la meitat dels assistents al consolidat festival.

Lorena, que ha acabat fa poc el Grau de Mestra, vol anar-se’n a treballar uns quants mesos a Londres i considera que aquesta oportunitat és magnífica per a anar practicant l’idioma. En quatre dies pot encetar converses amb moltíssims estrangers de diferents nacionalitats i amb distintes pronunciacions o accents. Lucia, incondicional del FIB, comenta divertida que els ‘fibers’ se li dirigeixen primerament en anglés. Hi ajuda el seu aspecte: rossa, ulls blaus, pell rosada.

Aquest és el motiu pel qual la població benicassuda ho aprofita per a oferir el millor d’aquestes terres mediterrànies, encara que amb “gust” anglés. No se sopa a les 10 de la nit, sinó a partir de les set de la vesprada, un horari més europeu i, per tant, la paella (plat estrela per a autòctons i no oriünds) se serveix a l’hora de l’esmorzar.
Lluny d’imposar el typical spanish, Benicàssim s’adapta als gustos dels ‘fibers’. Paga la pena per als més joves i per als comerços. El turisme és un dels principals motors econòmics i la localitat es ven clarament per a desestacionalitzar aquest sector. Això exigeix una formació més bona i més qualitat en els productes. Són ja 21 anys de festivals i, amb aquests, diverses les generacions que des dels 90 aterren, ara literalment, a Castelló.

Lorena Molina, la segunda por la izquierda, aprovecha como voluntaria para practicar el inglés.

Lorena Molina, la segona per l’esquerra, aprofita com a voluntària per a practicar l’anglés.

A pesar de tot, enguany l’organització del festival ha fet molt per atraure el públic espanyol. Ja ho va fer l’edició passada bolcant-se amb grups nacionals. Per això repeteix, però sense bandes tan multitudinàries com Los Planetas o Vetusta Morla. A canvi, en aquesta edició s’aposta per La Habitación Roja o Dorian. No obstant això, la zona d’acampada i els abonaments de quatre dies tornen a lluir-se sobre pells clares i del centre d’Europa. Prova inequívoca que el FIB regna internacionalment.

Benicàssim és una població que val la pena els 365 dies de l’any, amb una gran activitat i moltíssima vida. Cal reconéixer que en aquesta setmana un té la sensació d’haver viatjat a l’estranger sense moure’s de casa. Això sí, amb la seua contrapartida: els supermercats a vessar; cues llargues a les carreteres d’accés al municipi, que gràcies a un ampli desplegament d’efectius de seguretat corren amb normalitat absoluta i que s’assumeixen amb una mica de paciència; o la platja fins a la bandera, especialment al migdia, per a descansar i preparar-se amb vista a una jornada frenètica de concerts. I és que per alguna cosa el FIB és el gran esdeveniment musical de l’estiu, guardonat pel prestigiós Festival Award britànic.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha