eldiario.es

9

La cap dels funcionaris valencians amb el PP, imputada per donar les respostes de l’examen a una amiga mentre vigilava l’oposició

 El Jutjat d’Instrucció número 19 de València investiga Ana Brugger, directora general de Funció Pública de la Generalitat entre el 2012 i el 2015, arran d’una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció

Les perquisicions les va iniciar CGT quan va presentar un escrit davant el Ministeri Públic en què assenyala que l’ex-alt càrrec va escriure les respostes durant l’examen en compte de vigilar i les va donar a l’opositora

L’altra imputada és l’aspirant que va rebre les preguntes, que en l’actualitat és assessora de Vox en el parlament valencià

Ana Brugger, en un acto cuando era directora General de Función Pública.

Ana Brugger, en un acte quan era directora general de Funció Pública.

El Jutjat d’Instrucció número 19 de València investiga Ana Brugger, la que va ser directora general de Funció Pública del Govern valencià del PP entre els anys 2102 i 2015, per, presumptament, escriure i donar les respostes d’un examen d’oposició a una amiga mentre s’havia d’encarregar de la vigilància. L’ex-alt càrrec, funcionària de carrera de l’Administració, hauria comés els fets en una prova celebrada el 10 de març del 2018 i ja ha declarat com a imputada.

També ha sigut imputada l’aspirant que presumptament va rebre les preguntes, María Gonzálbez, que en l’actualitat és assessora del grup parlamentari de Vox en les Corts Valencianes. Aquesta investigada, igual que dos testimonis, havien d’haver declarat el 12 de setembre passat, però es va suspendre l’interrogatori perquè les citacions no van arribar dins del termini i en la forma escaient, segons fonts jurídiques.

La denúncia inicial parteix del sindicat CGT i va ser assumida per la Fiscalia provincial, que va anar al jutjat i va demanar que obrira diligències. Dues cuidadores de l’examen van ser les que van denunciar la conducta irregular de la seua companya, que havia d’haver col·laborat en la supervisió de la prova. Segons van explicar i consta en la denúncia del fiscal, Brugger, “una vegada a l’aula, amb els opositors dins, després d’anunciar-se els temes, va començar a consultar el seu telèfon mòbil i a escriure en fulls dels repartits als opositors, en compte de romandre alerta vigilant els aspirants”.

Després d’escriure uns quants fulls dels destinats a lliurar-se a l’Administració, en un moment determinat –apunta la denúncia–, es va acostar a una aspirant amb qui Ana Brugger devia tindre vincles d’amistat, i li va deixar damunt la taula aquests fulls amb les respostes escrites”, afig la denúncia del ministeri públic, a què ha tingut accés eldiario.es.

Les dues funcionàries, que també cuidaven del bon desenvolupament de l’oposició, van observar els fets que relata la Fiscalia i van requisar els fulls a l’opositora, “que va confessar en estat de nervis el que havia passat”, van acudir a la Direcció General de Funció Pública, just el càrrec que va ocupar Brugger anys abans.

En un primer moment, es desconeixia la identitat de l’aspirant beneficiària, però les perquisicions dutes a terme ja pel jutjat d’instrucció van confirmar el nom de l’actual assessora de Vox.

Al començament, la Conselleria de Justícia va obrir una investigació sobre els fets i es va disposar a sancionar, però la denúncia penal va paralitzar el procés. Quan es dirimisquen les possibles responsabilitats penals, es reobrirà el procés administratiu, que pot acabar en inhabilitació temporal de sou i faena.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha