Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antonio Montiel: “El meu no és un pas arrere, és cap a endavant; seguiré en el treball parlamentari”

Antonio Montiel, al seu despatx en les Corts Valencianes.

Laura Martínez

“No és un pas arrere, és cap a endavant... Seguiré en el treball parlamentari”. El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha insistit aquest dimecres, en declaracions als periodistes en les Corts Valencianes, en la seua intenció de continuar com a portaveu parlamentari després del seu anunci que no concorrerà a la *releección en l'assemblea autonòmica de la formació del pròxim 14 de maig.

“És un any decisiu i el Consell ha d'estar a l'altura de les circumstàncies”, ha indicat Montiel en referència al govern sorgit del Pacte del Botànic, que Podem recolza precisament des del Parlament on el dirigent vol seguir com a portaveu. “No té majoria absoluta i anem a treballar tema a tema”, ha afegit sobre l'Executiu que lideren el socialista Ximo Puig i Mónica Oltra, de Compromís.

En el seu moviment per a marcar distàncies del Consell, Montiel ha insistit: “L'estiu passat vam fer una enquesta i el govern aprovava en transparència i anticorrupció però no es veien polítiques concretes”. Després de recordar que fa dos anys els retreien que la nova RTVV, la llei de creació de la qual va ser impulsada pel seu grup en aplicació de l'Acord del Botànic, no s'obria el 9 d'octubre per culpa de Podem, Montiel ha assegurat: “Ara no es pot obrir perquè no s'han previst una sèrie de contractes”. I ha al·ludit a les crítiques d'actors i actrius que “posen de manifest que és un govern que no està a l'altura de les circumstàncies”. Per a sentenciar. “L'estabilitat del govern depèn dels socis no de Podem”.

Sobre el seu futur, després de renunciar a la reelecció, Montiel ha comentat: “No és un pas arrere, és cap a endavant. Treballaré per un projecte integrador. Tinc molta il·lusió, temes en la cartera i ganes de treballar i d'acabar la legislatura. Estaré a disposició de la nova direcció. Estaré on l'organització em necessite”.

El dirigent i portaveu parlamentari ha explicat que va comunicar la seua decisió al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i al responsable d'Organització estatal, Pablo Echenique.

“Hem crescut en 20.000 inscrits, el treball de cercles és esgotador i ha crescut el nostre suport ciutadà”, ha resumit a manera de balanç de la seua gestió. “Hem tingut set processos electorals i interns i l'organització ara és més densa, més rica i més plural. Cal seguir treballant per fer un Podem més feminista, abandonar les grans declaracions i posar-les en pràctica”.

Sobre la decisió inicial de no entrar en el govern de la Generalitat i mantenir-se en el suport parlamentari, Montiel ha resumit: “Hem pagat la invisibilitat però hem guanyat independència. En les Corts Valencianes hem tingut criteri per a estar a l'altura”.

Etiquetas
stats