eldiario.es

9

Objectiu 0 accidents: La Generalitat prepara un pla de xoc per a evitar més morts de ciclistes en la carretera

El president de la Generalitat s'ha reunit amb representants de les associacions de ciclistes per a incrementar la prevenció en les carreteres i conscienciar als conductors

El president Ximo Puig preside la reunión en materia de seguridad vial convocada tras los últimos accidentes mortales en los que se han visto implicados varios ciclistas

El president Ximo Puig presideix la reunió en matèria de seguretat vial convocada després dels últims accidents mortals en els quals s'han vist implicats diversos ciclistes

Zero accidents. Un objectiu quasi utòpic, però necessari. És el llistó que s'ha posat el Consell i que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat després de la reunió amb les principals associacions de ciclistes. Els últims accidents en la carrera amb víctimes mortals han forçat a les administracions, agrupacions de ciclistes i a gran part de la societat a reflexionar sobre el seu ús dels vehicles i de la via pública.

En el vessant pràctic de la reflexió, el Govern valencià, la Diputació de València i associacions de ciclistes com la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, la Federació de Triatló i la Coordinadora Estatal ConBici s'han reunit aquest divendres per a trobar una solució. De moment, i per a evitar "donar la sensació d'improvisar", com ha explicat el president, les entitats han acordat un termini de 30 dies per a tenir llest un pla de xoc.

L'objectiu de zero accidents, se cerca a través d'un increment de les mesures de seguretat i control, però, principalment, per la conscienciació de conductors i ciclistes per a aconseguir unes carreteres segures per a tots. La bicicleta, han destacat des de les associacions i el Consell, "ha vingut per a quedar-se" i és un mitjà de transport sostenible que "ha de ser segur" i incrementar el seu ús.

Els responsables de les entitats més representatives han reconegut que els ciclistes esportius que ixen a entrenar senten por i, en paraules del representant de la federació de triatletes, "els últims accidents s'han convertit en un malson".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha