Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les Corts convoquen la Diputació Permanent la vespra del començament del curs polític

El president de les Corts, Enric Morera, el cap del Consell, Ximo Puig, i el titular d’Hisenda, Vicent Soler

Laura Martínez

Un dia abans de la represa del curs polític es decidirà la convalidació del decret llei per a sol·licitar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). En concret, el 31 d’agost és la data que ha decidit la Junta de Síndics per a convocar la Diputació Permanent, l’únic punt de la qual és la sol·licitud del FLA al Govern central.

Aquest organisme extraordinari es convoca quan el parlament o una altra institució té en suspensió el període de sessions per a tractar temes que es considera que no poden esperar.

Per a aquesta convocatòria s’han descartat quatre propostes, tres del PP i una de Ciutadans. El PP havia sol·licitat la compareixença de la consellera d’Obres Públiques per a explicar el tancament de la línia del tren entre Altea i Calp, la compareixença de la titular de Medi Ambient per a fer un balanç dels incendis forestals i la del president del Consell per a explicar la remodelació del seu segon escaló, les “retallades” en assumptes socials i l’augment d’alts càrrecs, entre altres assumptes.

De la seua banda, Ciutadans havia sol·licitat que el Consell explicara els retards en els pagaments d’ajudes a les associacions que organitzen campaments d’estiu per a persones amb diversitat funcional.

Segons els portaveus de Compromís i del PSPV, el rebuig d’incloure aquests punts en la Diputació Permanent es deu al fet que “són qüestions ordinàries” i, a més, María José Salvador i Elena Cebrián ja havien sol·licitat comparéixer immediatament per a donar explicacions. La consellera Cebrián, titular de Medi Ambient, va sol·licitar comparéixer per a donar compte de les actuacions en matèria d’incendis forestals el setembre, a penes uns dies després que es convoque l’organisme, ja que, en acabar la temporada, és quan es fa el balanç. Salvador també va sol·licitar comparéixer la primera setmana d’octubre per a explicar el tancament de la línia ferroviària. Podem també ha rebutjat les propostes de PP i Ciutadans perquè “no s’ajusten a la filosofia” de la Diputació Permanent.

“A ningú li importa el Pacte del Botànic”

De la seua banda, la síndica popular, Isabel Bonig, ha defensat que consideraven les seues sol·licituds qüestions importants i ha criticat que el Consell faça vacances, així com els últims moviments. La portaveu retrau a PSPV, Compromís i Podem els rumors sobre l’entrada de la formació morada en el Consell i ha demanat que “deixen de fer el ridícul” ja que “a ningú li importa el Pacte del Botànic”.

Etiquetas
stats