eldiario.es

Menú

Alfonso Rus i Marcos Benavent compareixeran en la investigació de les residències per a dependents

Tots els grups, excepte el PP, demanen ampliar el pla de treball de la comissió d’investigació arran de les gravacions del cas Taula

Els parlamentaris pensen que les converses evidencien que va haver-hi una ‘mossegada’ en la residència de Xàtiva, d’on Rus n’era alcalde

- PUBLICIDAD -
La Audiencia rechaza el recurso del fiscal y concluye la instrucción del caso Emarsa

Alfonso Rus a la porta de la Ciutat de la Justícia de València EFE

Alfonso Rus i Marcos Benavent se sumen a la llista de compareixents en la comissió d’investigació de les residències del grup Savia. Aquesta comissió parlamentària tracta de desvelar si va haver-hi irregularitats en el procés d’adjudicació de les places de residències d’accessibilitat per a persones dependents als centres de l’esmentada empresa.

Tots els partits, excepte el PP, que encara no ha revelat la seua posició, han sol·licitat ampliar el pla de treball de la investigació, activa des del març, per a citar l’expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva durant les adjudicacions i l’exgerent d’Imelsa. Els diputats asseguren que ja hi havia sospites de la seua intervenció en aquest procés de contractació pública, però les gravacions del cas Taula van ser el toc definitiu per a reclamar-ne explicacions.

En les converses intervingudes per l’UDEF (la Policia Judicial) entre Marcos Benavent i Alfonso Rus, tots dos deien que el model d’accessibilitat del model Blasco-Cotino era una “ganga”. En concret, se’n sol·licita la compareixença perquè Rus explique l’adjudicació d’una parcel·la a Xàtiva al grup de construcció de residències.

Segons els representants del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, aquestes converses “evidencien que presumptament va haver-hi una ‘mossegada’ en la residència de Xàtiva”, per això s’hi inclouen compareixences que poden “aclarir” aquest assumpte, a més d’una sèrie d’informes que ja s’han sol·licitat a l’ajuntament xativí, ha assenyalat David de Miguel (Ciutadans).

A més, se sol·liciten 13 noves compareixences –i se n’eliminen 12–, una d’un membre del Consell Jurídic Consultiu, Enrique Fliquete, que segons els diputats no hauria d’haver participat en l’informe que avalava la clàusula d’exclusivitat de places, perquè havia estat també assessor d’empreses d’accessibilitat. Així mateix, passaran per les Corts familiars d’afectats per aquest model i personal de la inspecció de serveis.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha