eldiario.es

9

Compromís afirma que la sentència del TSJCV contra el plurilingüisme té un "posicionament polític ideologitzat"

La coalició afirma que acatarà la sentència però anuncia que defensarà l'autonomia i la defensa del valencià

Imagen de un acto público con apoyo al decreto de plurilingüismo

Imatge d'un acte públic amb suport al decret de plurilingüisme

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha criticat la resolució del TSJCV que anul·la part del Decret de Plurilingüisme en l'Educació, afirmant que la seua argumentació usa postures que "ataquen el valencià i l'autonomia dels valencians i valencianes amb un posicionament polític totalment ideologitzat”.

Segons Ferri "no podem compartir el raonament del tribunal posant una llengua oficial com el valencià en una situació de desavantatge i subordinació. Els valencians i valencianes tenim dues llengües, el valencià i el castellà, i tenim el dret a fer polítiques per a garantir la igualtat real entre ambdues i l'aprenentatge altres idiomes a través del plurilingüisme”.

També han sigut diversos els càrrecs i dirigents de Compromís els que han carregat contra la resolució del TSJCV, especialment en xarxes socials. Així el diputat en el Congrés de Compromí, Joan Baldoví, ironitzava afirmant que "un xiquet valencià sap -com a mínim- el doble de llengües que Rajoy. I volem que en sàpiga el triple. No tornarem enrere".

Per la seua banda el diputat autonòmic Josep Nadal encara era més dur afirmant que "el tribunal colonial d'excepció imposant els ses sants collons com a mesura de totes les coses".

El President de les Corts, Enric Morera, també lamentava la sentència i l'argumentació del TSJCV afirmant que evoca temps passats: "ens diuen que hem de tornar al model d'incompetència lingüística. Incapacitat d'aprendre l'anglés i marginar greument el valencià. Involució".

Otro

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha