Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un regidor del PP de Vinalesa exigeix al seu alcalde que li conteste en castellà en el ple

Imatge del ple de Vinalesa

Toni Cuquerella

Nou conflicte lingüístic en un debat polític perquè el PP ha exigit que se li parle en castellà. Aquesta vegada ha esdevingut en el ple municipal de Vinalesa quan el regidor del PP, José Vicente Soler, ha exigit a l’alcalde, Julio César Martínez (PSPV), que li contestara les preguntes en castellà (llengua que usava Soler) i no en valencià, idioma que, malgrat tot, va continuar utilitzant l’alcalde.

La discussió en el ple va portar el regidor ‘popular’ a advertir que redactaria “un escrit” perquè se li contestara en castellà, perquè té aquest “dret”. Així i tot, es pot destacar que aquest episodi va tenir lloc en una discussió en què cada edil entenia perfectament la llengua que parlava l’altre.

L’incident, que va tindre lloc en octubre, s'ha conegut dies després que un diputat provincial del PP, Javier Berasaluce, també demanara en el ple de la Diputació de València que se li parlara en castellà “per educació” i en què assegurava que li costava entendre el valencià. El resultat va ser el mateix: el regidor amb què va mantenir la discussió, Xavier Rius (Compromís), i el president provincial, Jorge Rodríguez (PSPV), van continuar parlant en valencià.

A continuació es pot veure el vídeo de la discussió en el ple (Vídeo facilitat per @escanyat)

stats